Marius Mårnes Mathiesen, CEO og gründer i Shortcut.

Norske Shortcut kjøper dansk selskap og bygger Nordens største fagmiljø for apper

Bygger appselskap av internasjonalt kaliber, og jakter flere oppkjøpskandidater.

Publisert

Siden Shortcut laget sin første app i 2008, Trafikanten - som nå heter RuterReise, har det norske selskapet lansert over 200 apper for sine kunder. Nylig var de med å lage den norske Smittestopp-appen sammen med Simula.

Nå kjøper selskapet det danske appmiljøet Greener Pastures, og blir med det Nordens største rendyrkede apputviklingsselskap med 140 ansatte og en forventet omsetning på 150 millioner kroner neste år.

– Vår aller største utfordring er å klare å rekruttere mange nok kompetente teknologer, designere og rådgivere til å møte etterspørselen i markedet. Vår ambisjon er å bli den mest attraktive arbeidsplassen for teknologer i Europa, og da er vi nødt til å se utenfor Norges grenser, sier Marius Mårnes Mathiesen, CEO i Shortcut.

Overgangen

Selv om selskapet allerede har vokst seg nokså stort, er han sikker på at den største veksten ligger foran dem.

Det begrunner Mårnes Mathiesen blant annet med tall fra rapporten The State of Mobile 2020, som viser at folk i gjennomsnitt brukte 3,7 timer av døgnet på mobiltelefonene sine i fjor, og hele 90 prosent av denne tiden ble brukt på apper. Antallet nedlastinger av apper har også økt kraftig, og ifølge rapporten har den pågående pandemien fremskyndet en ventet overgang fra desktop til mobil med opptil 3 år.

Mårnes Mathiesen mener samtidig at mange nordiske virksomheter bruker uforholdsmessig mye ressurser på webløsninger, og at de således er godt posisjonert for fremtiden.

– Et stort og kompetent fagmiljø sammen med de profilerte og krevende oppdragene er det de flinkeste folka i bransjen er på jakt etter, og det er akkurat det vi bygger i Shortcut, sier han.

I en pressemelding opplyser selskapet at de ser på flere potensielle oppkjøpskandidater i «øvrige nordiske land».

Shortcut AS er 100 prosent eid av holdingselskapet 1242 Apps AS, som etter oppkjøp og fusjon vil eie 57 prosent av det fusjonerte danske selskapet Shortcut A/S. De største aksjonærene i 1242 Apps AS er gründer Marius Mårnes Mathiesen og investeringsselskapet Reaktor Returns AS, hvor tidligere Knowit-topp Henrik Lie-Nielsen er storaksjonær og daglig leder. Til sammen eier de 63 prosent av aksjene i selskapet. I tillegg eier mer enn 20 ansatte aksjer i selskapet.

For ordens skyld: Henrik Lie-Nielsen har en eierpost i Shifter.