Mobilitet

Norsk startup tas opp i inkubatoren til Volvo og Polestar

Fem nye oppstartsselskaper slutter seg til MobilityXlab for å samarbeide med ledere innen mobilitetsindustrien

Polestar er blant de etablerte aktørene som ønsker å lære av startups i Mobilityx.
Publisert

Fem oppstartsselskaper har nylig blitt invitert til å bli med i MobilityXlab, en plattform som fremmer samarbeid mellom nystartede selskaper og mobilitetsledere som CEVT, Ericsson, Polestar, Veoneer, Volvo Cars, Volvo Group og Zenseact. 

Målet er å akselerere utviklingen mot en klimanøytral, sikker og tilkoblet fremtid for transport og mobilitet.

Oppstartsselskapene som er tatt opp i denne runden er: Actasys (USA), Bioenvision (Norge), Entroview (Frankrike), Fever Energy (Sverige), og Provizio (Irland). 

Selskapene vil delta i programmet i minst seks måneder for å skape løsninger innen teknologier som spenner fra energigrid fleksibilitet for elbiler til biobaserte materialer.

Det norske selskapet Bioenvision er et av de fem nye selskapene som blir med i samarbeidet. Bioenvision arbeider med biobaserte materialer, noe som kan bidra til å redusere klimapåvirkningen fra transportsektoren.

– Vest-Sverige, spesielt Gøteborg, er en så spennende region for mobilitet og teknologiutvikling. Det er mye potensial i teknologiutvikling akkurat nå og i fremtiden, og det er flott å kunne samle oppstartsbedrifter og bransjen her, sier Nils Mösko, formann i MobilityXlab og leder for strategi og forretningsutvikling hos Polestar.

For å bli invitert til programmet, må et oppstartsselskap bli valgt av minst to av industripartnerne. Dette styrker kunnskapsdeling og øker resultatene for Proof of Concept (PoC) og valideringsprosjekter.

Barry Lunn, administrerende direktør og medgrunnlegger av oppstartsbedriften Provizio, understreker fordelene ved å kunne validere teknologien deres i MobilityXlab. – Fokuset som MobilityXlab har på valideringsprosjekter er det som tiltrakk oss. Det er ekstremt verdifullt for et oppstartsselskap å jobbe sammen med bransjeeksperter og få en dyp forståelse av hva som er den reelle bruken av produktene våre, sier han.

Utvelgelsesprosessen for MobilityXlab foregår to ganger i året, og neste søknadsperiode åpner i august 2023.

Få gratis nyhetsbrev

Abonner på Shifters nyhetsbrev for de siste nyhetene, trendene og analysene.