Easypark er nå tilgjengelig i Apples programvareløsning for biler.
Easypark er nå tilgjengelig i Apples programvareløsning for biler.

Norsk parkeringsapp bygges inn i bilteknologien til Apple

Easypark har allerede avtaler med noen av verdens største bilprodusenter. Nå blir parkeringstjenesten en integrert del av Apple Carplay. – Langt mer skalerbart, mener det norske selskapet.

Publisert Sist oppdatert

Tjenestene til det norskutviklede Easypark bygges inn i Apple Carplay, som er den amerikanske teknologikjempens programvareløsning for biler.

– Vi ser et stort potensial i å ha apper tilkoblet til bilen, og vi tror dette steget vil kunne gi ytterligere innovasjon i årene som kommer. Jeg tror også at våre kunder kommer til å verdsette det å bruke appen på en større skjerm i bilen, sier Ludvik Eide, markedsansvarlig i EasyPark Norge, i en pressemelding.

Han beskriver utviklingen som et «naturlig steg» for selskapet. Den norske appen blir ifølge meldingen den første parkerings- og ladeløsningen som er integrert i programvaren til Apple.

Rent praktisk betyr integrasjonen at bilister som benytter løsningen, ikke lenger trenger å forholde seg smarttelefonen eller lommebok for å betale for parkering. I første omgang fungerer løsningen i Europa.

– Du kan kjøre fra Nord-Norge til det sørlige Italia eller Spania og fremdeles bruke den samme EasyPark-appen i CarPlay. Det er helt unikt, sier Eide, som hevder det var Apple som tok kontakt.

Nye muligheter

Selskapet mener at det nå åpner seg et bredt spekter av muligheter ved å gjøre om analoge komponenter, slik man tradisjonelt kjenner fra en bil, til digitale løsninger.

– Vi har også utviklet systemer som forsyner byer og parkeringsoperatører med parkeringsdata. Dette skaper smartere byer og er et godt eksempel på vellykket innovasjon og digitalisering, mener Eide.

I fjor inngikk Easypark et lignende samarbeid med Parkopedia og Mercedes-Benz, samt med Polestar. I disse samarbeidene er det snakk om apper skreddersydd for de ulike bilene, mens den nye Apple-løsningen vil være tilgjengelig på tvers av alle biler som benytter programvareløsningen.

– Sånn sett er dette en langt mer skalerbar løsning, sier Eide.

Avtalen innebærer ingen direkte finansielle transaksjoner mellom partene.

EasyPark er Norges mest populære parkeringsapp, og har ifølge selskapet over 10 millioner brukere på tvers av Europa. Gjennom appen kan du parkere i hele Norge og i store deler av Europa. Appen gir en oversikt over ladestasjoner i nærheten og over ledige parkeringsplasser på gateplan.

Powered by Labrador CMS