Daglig leder Espen Malmo og styreleder Preben Songe-Møller i Skyfall Ventures, som nå gjør sin første kryptoinvestering.

Norsk kryptoplattform henter 11 millioner kroner: Skyfall Ventures og Finn.no-sjefen investerer

Nok en tidligere Schibsted-elev har brutt ut og etablert eget kryptoselskap. Nå henter Nansen AI penger fra inn- og utland.

Publisert Sist oppdatert

Bak det unge kryptoanalyse-selskapet Nansen AI står tidligere Data Science Manager i Schibsted, Alexander Svanevik, tidligere dataingeniør i Unacast, Lars Bakke Krogvig, samt den russiske utvikleren Evgeny Medvedev.

Nå har selskapet hentet 1,2 millioner dollar, tilsvarende 11 millioner kroner, fra en gruppe investorer i og utenfor kryptomiljøet.

Norske Skyfall Ventures leder investeringsrunden sammen med Mechanism Capital, et investeringsselskap som spesialiserer seg på såkalt «desentralisert finans». For Skyfalls del er dette den første kryptorelaterte investeringen de gjør.

– Vi ser Nansen som et veddemål på fortsatt vekst for blockchain-protokoller som grunnlaget for fremtidens finans, og spredningen av kryptovaluta som en legitim aktivaklasse, sier Managing Partner i Skyfall Ventures, Espen Malmo.

Venter eksplosjon

Nansen-plattformen tilbyr unike blokkjede-analyser for investorer og krypto-team. Ved å berike blokkjede-data kan man for eksempel få oversikt over flyt av ulike kryptovaluta mellom børser og krypto-prosjekter. Nansen legger til rette for å koble aktiviteten man ser på blokkjeder til den virkelige verden.

Shifter får opplyst at selskapet har passert 1 million kroner i omsetning siden det lanserte i april.

– Hvis våre spådommer slår til, forventer vi en profesjonalisering av markedsaktørene og dermed en eksplosjon i etterspørselen for SaaS-analyseverktøy som Nansen, sier Malmo.

På listen over investorer er også Schibtsed-veteran, engleinvestor og daglig leder i Finn.no, Christian Printzell Halvorsen.

Blant de internasjonale investorene er også Robot Ventures, fondet til Compound-gründer Robert Leshner.

Kryptoinvestorene i Dragonfly Capital er også med, og det er andre gang på en drøy måned at selskapet satser penger på norsk kryptoteknologi. I september ledet fondet en 19-millionersinvestering i norske Dune Analytics, som også er etablert av en Schibsted-avhopper.

Om lag 80 prosent av kapitalen som ble hentet i denne runden skal ifølge gründer Svanevik brukes på lønninger, og emisjonen betyr trygghet for de ansatte i to år fremover, mener han.