Krypto

«Norsk» krypto-selskap nærmer seg enhjørnig-status

Et stjernelag med investorer som Accel og Tiger Global har investert tungt i kryptoanalyse-plattformen Nansen. I spissen for det hele står en norsk gründer.

Gründer og daglig leder Alexander Svanevik i Nansen AI.
Publisert Sist oppdatert

I tillegg er eksisterende investorer med på investeringsrunden på 75 millioner dollar, inkludert Andreessen Horowitz, Slack Fund, SCB 10X - og norske Skyfall Ventures.

Andreessen Horowitz har nok en gang investert i Singapore-baserte Nansen med sitt gigafond på 2,2 milliarder dollar, myntet på krypto-investeringer.

I arbeidet med å finne de beste mulighetene i markedet, tok det amerikanske ventureselskapet i bruk analyseverktøyet til Nansen kort tid etter at selskapet ble startet, fortalte den norske gründeren i Nansen, Alexander Svanevik, til Shifter da a16z investerte i selskapet så sent som sommeren 2021.

Den tidligere dataingeniør i Unacast, Lars Bakke Krogvig, er også en del av gründerteamet i Nansen.

Den nye investeringen priser selskapet til 750 millioner dollar, ifølge kryptonettstedet The Block. Dermed er Nansen godt på vei til å bli en såkalt enhjørning.

Da Shifter skrev om selskapet for 6 måneder siden, ble vurdert til en verdi på 75 millioner dollar.

Shifter har ikke lykkes med å få en kommentar fra Svanevik på den nyeste emisjonen.

I et intervju til kryptonettstedet Coindesk, forteller Svanevik at målet med denne runden var å nå ut til nye investorer, som hadde et bredere scoop enn bare krypto.

– For eksempel, Accel er et av de største VC-fondene i verden, og de spesialiserer seg på å ta Saas-selskaper til nye høyder. Vi ønsker å ha en fot i begge verdener.

– Hvis man ønsker å gjøre fremtidens finans til en realitet, må han se forbi krypto-boblen, sier han til Coindesk.

Ifølge Coindesk skal den ferske kapital blant annet brukes til å “ansette aggressivt”. Nansen har i dag 55 ansette.

Selskapet vil også utvikle nye produkter og muligens også gjøre oppkjøp, om krypto-industrien går inn i en nedgangsperiode (bear markedet).

– De neste 12-18 månedene vil være en fase med konsolidering i bransjen. Noen bra team vil gå sammen, oppkjøp vil skje. Jeg ønsker at nansen skal være vel posisjonert for det med en sterk krigskasse, sier Svanevik til Coindesk.