Aspit-teamet f.v. CCO Geir Samland, CPO Mette Kjærnet Udø, CEO og gründer Dag Helge Kaslekås, CBO Kristian Fenger Sjøberg Moum og CFO Martin Fagerlund.
Aspit-teamet f.v. CCO Geir Samland, CPO Mette Kjærnet Udø, CEO og gründer Dag Helge Kaslekås, CBO Kristian Fenger Sjøberg Moum og CFO Martin Fagerlund.

Norsk journalteknologi solgt for 400 millioner kroner

Saas-selskapet Aspit er solgt til Nordhealth, som går på børs denne uken.

Publisert

I forrige uke annonserte helseteknologiselskapet Nordhealth at de hadde hentet 1,68 milliarder kroner og skulle noteres på Euronext Growth. Noteringen skjer etter planen i morgen, torsdag 3. juni. Den friske kapital skal blant annet brukes på såkalt uorganisk vekst, eller oppkjøp.

Nå legger Nordhealth 400 millioner kroner på bordet for alle aksjene i det norske teknologiselskapet Aspit, som blant annet har utviklet et populært journalsystem for psykologer.

– Aspit har en sterk tilstedeværelse i det norske markedet, og det er flere synergier mellom selskapene som vil hjelpe oss med å levere enda bedre produkter og tjenester til våre kunder, sier Charles MacBain, CEO i Nordhealth, i en børsmelding.

Han legger til at oppkjøpet av Aspit er helt i tråd med ekspansjonsstrategien til selskapet.

Finansmann Christen Sveaas eier gjennom investeringsselskapet Kistefos 47,6 prosent av selskapet. Ifølge årsrapporten for 2019 betalte Kistefos 60 millioner kroner for 40 prosent, og har senere økt andelen noe. Salget betyr at Sveaas har en gevinst på omkring 100 millioner kroner på to år.

Gründer og daglig leder Dag Helge Haslekås tar også en solid gevinst. Han sitter med 23,3 prosent av aksjene før salget, og casher inn 93,2 millioner kroner.

– Nordhealth deler våre verdier, som har vært viktig for vår suksess, som sunn forretningsetikk, langsiktig planlegging, vilje til å innovere og nærhet til kunder. Sammen vil vi stryke norsk og nordisk e-helse lang inn i fremtiden, sier Haslekås i meldingen.

Hovedkontoret til Aspit ligger i Seljord, Telemark, men selskapet har også tilstedeværelse i Oslo og Arendal. Selskapet har 55 ansatte, og omsatte i 2020 for 67 millioner kroner.

Powered by Labrador CMS