Forsknings- og høyere utdanningsminister Henrik Asheim (H) er fornøyd med at norske aktører har hentet over 13 milliarder kroner fra EU-programmet Horisont 2020 de siste seks årene.

Norsk forskning og innovasjon har fått 2,2 milliarder kroner fra EUs Horisont 2020 siden mai

– Jeg har stor tro på at de skal klare å levere sterkt også i årene framover, sier Forsknings- og høyere utdanningsminister Henrik Asheim (H).

Publisert

Siden mai måned har norske forsknings- og innovasjonsaktører fått mer enn 2,2 milliarder kroner fra EU-programmet Horisont 2020.

Det viser nye tall fra Kunnskapsdepartementet. Én av milliardene har gått til vaksinekoalisjonen Cepi, som har hovedkontor i Norge.

Siden programmet startet i 2014 har næringsliv, offentlige virksomheter og akademia i Norge hentet hjem rundt 13,6 milliarder kroner, som utgjør 2,46 prosent av pengene i EU sitt forsknings- og innovasjonsprogram.

Minister for forskning og høyere utdanning, Henrik Asheim (H), er imponert over at norske aktører gjør det stadig bedre i konkurransen om EU-midlene.

– Jeg har stor tro på at de skal klare å levere sterkt også i årene framover når det nye programmet starter opp. På sikt mener jeg målet må være at Norge får mer penger igjen enn vi putter inn, sier han.

(©NTB)