oppkjøp

Nornir kjøper opp Appollo

Vil ta posisjon som AI-operatør for smarte byer.

Atle Engen i Appollo og Paal Kristian Levang i Nornir.
Publisert

Nornir har i flere år jobbet med utvikling av en plattform som gjør det mulig å koble IoT-enheter, data og funksjonalitet på tvers av leverandører og økosystemer.

Selskapet sikter mot en snarlig børsnotering.

Selskapet som nå kjøpes opp, Appollo, leverer software-løsninger innen forvaltning, drift og vedlikehold av eiendommer (FDV), samt forsikringsløsninger og brannboksystemer.

Appollo forvalter i dag over 3600 bygninger over hele landet, med Oslo kommune som en av sine største kunder.

Ifølge en pressemelding har Nornir og Appollo over lengre tid samarbeidet om utvikling av datafangstløsninger for rapportering av forvaltningsoppgaver.

– Samarbeidet med Appollo til nå har gått over all forventning og jeg ser frem til fortsettelsen når vi nå konsoliderer teknologi og ressurser. Vi deler den samme filosofien om at kunden er første prioritet og at vår oppgave er å løse de utfordringer som oppstår i samarbeid med dens interne fagkompetanse, sier Paal Kristian Levang, CEO Nornir.

For Appollo gjør oppkjøpet det mulig å skalere videre og videreutvikling av deres tjenester for å imøtekomme stadig nye krav til integrasjon mellom ulike baksystemer og IoT-utstyr.

Nornir bidrar med teknologi, utviklingsressurser og kapital til å fortsette veksten.

– Det blir spennende å være med på reisen og se hvordan Nornir sin teknologi vil forbedre hvordan eiendommer forvaltes i fremtiden. Vi har stor tro på Nornir HIVE og dets mulighet til å konsolidere og forenkle tjenester i et marked preget av et stort antall proprietære økosystemer, sier sjefen i Appollo, Atle Engen.

Få gratis nyhetsbrev

Abonner på Shifters nyhetsbrev for de siste nyhetene, trendene og analysene.

Ja, takk!