Gründerne bak den norske kryptobørsen MiraiEx. Fra venstre: Øyvind Kvanes, Maren Kleppan, Thuc Tuan Hoang, Steffen Eriksen (foran), Hoang Minh Trinh, Kien Vu.

Norges største kryptobørs bytter navn og utvider i Norden

Etter et år med ellevill vekst, bytter Miraiex navn til Firi og går løs på det nordiske markedet.

Publisert

Nordmenn handler kryptovaluta som aldri før. Det har oppstartsselskapet Miraiex fått kjenne på kroppen. Året startet med nye rekorder hver måned, og nå har kryptobørsen sikret over 100.000 norske kunder, opplyser det i en pressemelding.

Siden oppstarten i 2017 har det blitt omsatt kryptovaluta for over fem milliarder kroner på markedsplassen. Tidligere i år var pågangen så stor at kapasiteten til startupen ble sprengt.

Men gründerteamet sier seg ikke fornøyd av den grunn. I dag kan kun kunder med norsk BankID opprette konto hos tjenesten. Snart utvider selskapet fra Norge til de øvrige nordiske landene, og vil ønske utenlandske kunder velkommen.

– Vi tror at over 600.000 nordmenn vil ha investert i kryptovaluta innen utgangen av neste år, og det er også stor interesse i Sverige og Danmark. Vi ønsker naturligvis å ta en større del av markedet, sier driftsdirektør Marius Blaker Høgevold.

Ambisjonen er å ha 500.000 kunder i Skandinavia i løpet av 2022, forteller han.

I forbindelse med utvidelsen skifter Miraiex også navn til Firi, norrønt for fyrtårn.

– Det spiller på at vi skal lyse opp nordboernes interesse og kunnskap om kryptovaluta, sier gründer og daglig leder Thuc Hoang.

I fjor kjøpte flere kjente gründere og startup-investorer seg inni Miraiex, og tidligere i år fulgte finansbransjen opp da milliardær Øystein Stray Spetalen gikk inn på eirsiden. Hoang eier rundt 20 prosent av selskapet.