oppbud

Nettbutikken hentet penger hos folket og hadde influensere på laget - nå har de gitt opp

Gründerduoen i Girl of North har meldt oppbud.

Fra en introduksjonsvideo for Girl of North med gründerne Camilla Fallico og Marianne Frostad.
Publisert

Girl of North (of North AS) ble startet av Marianne Frostad og Camilla Fallico under pandemien.  Nettbutikken som var rettet mot kvinner interessert i mote og interiør skulle være litt annerledes. 

Til Budstikka innrømmet gründerne i fjor at de var blitt advart mot å satse i det som kunne bli svært tøffe tider. De hadde likevel tro på at håndplukkede varer og satsinger på medlemskap og markedsføring med influensere, kunne fungere.  

Målet var tredobbel omsetning innen 2025 og en kundeklubb med 30.000 medlemmer som alle skulle bruke en egenutviklet app med unike tilbud.

I 2022 gikk duoen til Folkeinvest og hentet 1,4 millioner kroner i folkefinansiering. Nettbutikken ble verdsatt til 13 millioner i etterkant av emisjonen. 

Influenseren Vibeke Klemetsen kom også inn som eier og styremedlem i bedriften. Hun satt med fem prosent av aksjene. 

Dette året landet omsetningen på 2,8 millioner kroner, opp fra 1,7 millioner i 2021. Resultatet før skatt endte på -747.000 kroner. Total gjeld var på 843.000 kroner ved utgangen av 2022.

Det har ikke lyktes Shifter å få kontakt med gründerne, og det er ikke kjent hvordan det har gått i 2023 utover at selskapet meldte oppbud mandag denne uken.

Selskapet hadde 57 aksjonærer.

Bostyrer Tor Kristian Nordhus Plahte i Frøy Advokater bekrefter at konkursen var et oppbud, og at det gjenstår å få oversikt over eventuelle verdier i boet. Flere kreditorer har varslet krav.

Få gratis nyhetsbrev

Abonner på Shifters nyhetsbrev for de siste nyhetene, trendene og analysene.