Cisco saksøkte flere tidligere ansatte, deriblant nåværende Neat-sjef og medgründer Simen Teigre. Nå har partene inngått en hemmelig avtale. Foto: Presse

Neat inngikk hemmelig avtale etter Cisco-søksmål

Den norske startupen Neat kom til enighet med videokonferanse-kjempen Cisco, etter anklager om tyveri.

Publisert

I desember i fjor slo slo politiet til i en koordinert razzia på fem adresser i Oslo og Bærum, på oppdrag fra namsmannen. Målet var fire tidligere ansatte i Cisco, samt kontorene til det nystartede videokonferanseselskapet Neat på Fornebu.

I januar ble selskapet og flere personer tilknyttet selskapet saksøkt av Cisco. Den amerikanske teknologigiganten anklagde tidligere ansatte, deriblant profilerte, norske gründere, for å ha stjålet forretningshemmeligheter.

Nå har partene inngått hemmelig avtale, kort tid før saken skulle opp for åpen rett, melder DN.

Gjennom kommunikasjonsrådgiver Kasper Hansen formidler konsernet i USA en skriftlig uttalelse til avisen:

«Saken i Asker og Bærum tingrett er blitt avsluttet. Partene er fornøyde med å ha løst denne saken i minnelighet.»

Det er ikke kjent hva forliket innebærer.

Saken i korte trekk

Neat inngikk i fjor avtaler med en av de heteste bedriftene på amerikanske Nasdaq, videoprogrammet Zoom, og lager hardware skreddersydd dem. Selskapet konkurrerer med Ciscos videokonferanse-virksomhet.

Blant de anklagede var investor og gründer Odd Johnny Winge, som blant annet er produktsjef i Neat. Han ble milliardær da han sammen med kompanjong Fredrik Halvorsen solgte selskapene Tandberg og Acano til nettopp Cisco i 2010 og 2015.

I dag er duoen tungt inne i flere av landets heteste vekstselskaper gjennom investeringsselskapet Ubon Partners, deriblant Disruptive Technologies og Vaion.

Ifølge avtaler med Cisco har de to ikke lov til å etablere konkurrerende virksomheter eller rekruttere folk til slike bedrifter fra den amerikanske giganten.