investeringer

Næringsministeren kaster styret i investeringsselskap

Styret i investeringsselskapet Argentum skal byttes ut, varsler næringsminister Jan Christian Vestre (Ap) etter at en utbytteordning der fikk kritikk.

Næringsminister Jan Christian Vestre (Ap) under en pressekonferanse om havvind i Marmorhallen i Oslo.
Publisert Sist oppdatert

Bergens Tidende avslørte i mai at ledelsen i Argentum hadde fått investere i de samme fondene som selskapet gjorde. Det skjedde gjennom selskapet Bradbenken Partner.

Vestre truet da med å kaste styret, noe som førte til at Argentum avviklet Bradbenken Partner. Nå varsler Vestre at han likevel vil bytte ut hele styret, med unntak av et medlem som ble valgt inn i 2021. Vestre påpeker at selskapet har levert gode resultater.

– Likevel er det slik at jeg, etter en helhetlig vurdering der jeg også har vektlagt styrets håndtering av Bradbenken-ordningen samt moderasjon og åpenhet, ønsker å gjøre en større endring i styrets sammensetning og bringe inn nye krefter, sier Vestre.

Vestre sier at Næringsdepartementet flere ganger har oppfordret styret til å se på hvordan Bradbenken-ordningen kunne avvikles eller endres.

– Jeg mener at den samlede ordningen verken fremstår rimelig eller er i tråd med moderasjonslinjen denne regjeringen står for. Jeg er heller ikke fornøyd med den grad av åpenhet som er utvist, sier Vestre.

Les også: Norsk investeringsselskap sitter med milliardbeløp i Spotify

Nyheter og innsikt rett i epostboksen

Motta høydepunktene fra Shifters redaksjon direkte i innboksen din.

Hvilken bransje jobber du i?*