VEKST

Nå skal plantekasse­selskapet Bedd spire og gro internasjonalt

Etter flere år med stødig vekst, utvider gründerfamilien Bye til Sverige og USA med oppstartsselskapet Bedd.

Ekteparet Bye satser internasjonalt med plantekasser.
Publisert

Oppstartsselskapet Bedd produserer modulbaserte plantekasser, som skal gi både privatkunder og bedirfter stor frihet til å skreddersy egne systemer for uteplassen. Bak satsingen står ekteparet  Kristian og Katja Bye, som har omfattende gründererfaring fra blant annet Bright Products og Lillelam. Førstnevnte har også jobbet i Remarkable og Innovasjon Norge.

Siden etableringen i 2016 har det grodd godt. I fjor økte selskapet inntektene fra 9,5 millioner kroner til 13,2 millioner kroner. Resultatet før skatt svekket seg litt, og endte med et underskudd på 665.093 kroner.

Veksten har fortsatt i år, ifølge daglig leder Kristian Bye, som melder om 40 prosent omsetningsøkning fra første halvår i fjor til i år. Nå har selskapet beredd grunnen for ekspansjon til nye markeder, i første omgang Sverige og USA. I begge land har Bedd inngått samarbeid med store forhandlere av hagevarer, og venter større bestillinger derfra.

Det amerikanske markedet skal vinnes gjennom et partnerskap med Eartheasy.

– Selskapet selger for cirka 100 millioner kroner bare innen kategorien plantekasser, og testsalget av Bedd i år har vært såpass positiv, at de vil satse videre til neste år, sier Kristian Bye om den amerikanske partneren.

Kontakten med amerikanerne fikk han i sin tid som gründer og daglig leder av Bright Products, som produserte solcellelamper.

– Da jeg søkte kontakter for salg av solcellelampen SunBell i 2013, ble jeg kjent med CEO Ben Seaman i Eartheasy. I tillegg til hageprodukter solgte selskapet et lite utvalg bærekraftsprodukter og solcelle-løsninger. De ble forhandler for Bright Products, og var et meget sympatisk familieselskap. I dag fører de ikke lenger SunBell, men interessen for Bedd var stor, forteller han.

Få gratis nyhetsbrev

Abonner på Shifters nyhetsbrev for de siste nyhetene, trendene og analysene.