Nå blir elsparkesykler et reiseforslag i Google Maps i Oslo

Google Maps integrerer Lime i Oslo-kartet.

Publisert Sist oppdatert

Lime forsetter integreringen i Google Maps og fredag sto Oslo for tur.

Integrasjonen gjør at Google Maps-brukere får opp de nærmeste Lime-sparkesyklene i kartet når de sjekker reiseruter.

Her får de også info om hva prisen for turen blir, hvor lang tid det vil ta å gå til sparkesykkelen, total reisetid, og hvor mye batteri hver enkelt sparkesykkel har. Deretter blir du sendt til Lime-appen for å låse opp sparkesykkelen.

– Integrasjonen vil gjøre det lettere for folk å bevege seg rundt i Oslo, sier Konstantin Morenko, Norgessjef i Lime. Selskapet er et av fire sparkesykkel-aktører som har valgt å kjøre vintersesong i Oslo.

Lime startet integrasjonen med Google Maps allerede i fjor vinter, og i mars hadde over 80 byer fått de limegrønne sparkesyklene som en alternativ reisemetode i appen.

– I Lime mener vi tid er en gave, og våre sparkesykler gir en beleilig, kjapp og morsom måte å komme seg igjennom byen på. Vi er veldig glad for at denne integrasjonen i Google Maps gir Lime muligheten til å få folk dit de skal raskere, sier Morenko.

Lime er eneste sparkesykkelselskap som så langt har fått innpass hos Google. Fra før er Uber og konkurrenten Lyft et reisealternativ i den populære kart-appen.

– Enten du planlegger din daglige pendlertur, eller har reist til en ny by, gjør Google Maps det enkelere å veie alle transportalternativet dine med sanntidsinformasjon. I tillegg til å vise deg den beste sykkel- og bilveien, vil du nå se om det er Lime-scootere tilgjengelig, sier Vishal Dutta, produktansvarlig for Google Maps.

I fjor investerte både Google og Uber i sparkesykkelgiganten i en emisjon på 335 millioner dollar. Uber har også i ettertid kjøpt el-sykkel og elsparkesykkel-selskapet Jump.