emisjon

Momentum satser på energiyndling med internasjonale investorer 

– En av de mest potente startups vi har møtt, sier partner Hilde Støle.

Hilde Støle, partner og bærekraftsansvarlig i venturefondet Momentum
Publisert Sist oppdatert

Denne uken ble det klart at Photoncycle, som utvikler et faststoff hydrogenbatteri som skal kunne lagre energi 15-20 ganger tettere enn man får til med et litium-ion-batteri til lavere pris, lukket en tidligere annonsert kapitalrunde. 

Selskapet fikk uvanlig vind i seilene da en sak om dem i bransjenettstedet Sifted ble årets mest leste. 

I fjor ble det kjent at finske Lifeline Ventures kom inn på eiersiden i runden. 

Den omtalte runden skulle etter planen spes på med offentlig støtte (Shifter oppdaterer når vi mottar svar fra selskapet om dette).

Nå viser en melding fra selskapet at også svenske Luminar Ventures, norske Momentum og venturearmen til kraftselskapet Eviny blir med i det som endte på fem millioner euro, tilsvarende 58 millioner kroner.

– Photoncycle er en av de mest potente startups vi har møtt i energisektoren i Norden. En vellykket utrulling av deres unike tilnærming til sesongbasert energilagring ville virkelig fylle et gap i den grønne overgangen. Det er ingen enkel oppgave, men vi tror dette teamet har kompetansen og gjennomføringsevnen til å klare det, sier managing partner Hilde Støle i Momentum Partners i en kommentar.

Gründeren selv sier at det har vært stor interesse for runden fra internasjonale investorer og at kapitalen skal understøtte lansering i Europa. 

Få gratis nyhetsbrev

Abonner på Shifters nyhetsbrev for de siste nyhetene, trendene og analysene.

Produktet til Photoncycle avslører ikke mye.