møller

Fra venstre: Fredrik Dokk Nygaard (leder direkteinvesteringer i Aars), Rune Larsen (daglig leder i Iterate), Kim Ophus Leskovsky (co-founder i Iterate), Pernille Wangsholm Holloway (styremedlem Iterate), Anders Haugeto (styreleder og co-founder Iterate), Harald Møller (medeier i Aars) og Katja Lund Lefdal (senior investment associate i Aars).

Møller investerer 100 millioner kroner i Iterate

– Enda flere gründere kunne få muligheten til å realisere sine ideer, sier medgründer Kim Ophus Leskovsky i Iterate.

Publisert Sist oppdatert

– Vi er overbevist om at dette blir et vinn-vinn-samarbeid mellom to ulike miljøer med forskjellig arbeidsmetodikk og erfaring i å utvikle selskaper, sier Fredrik Dokk Nygaard, leder for direkteinvesteringer i Aars i en pressemelding.

Aars er Møller-familiens familiekontor og investeringsselskap, og eier blant annet selskaper som Møller Mobility Group, OneCo, Møller Eiendom, InfoCare og Alfa Sko. Konsernet hadde en samlet omsetning på rundt 40 milliarder kroner i 2020, og sysselsetter rundt 8.400 medarbeidere gjennom de ulike selskapene i porteføljen.

Iterate har 80 ansatte og omsetter for 90 millioner kroner. Selskapet startet som et konsulentselskap i 2007, men dreide etter hvert virksomheten til også å utvikle og investere i nye selskaper.

Aars går nå inn med 100 millioner kroner i Iterate og får plass i styret.

– Aars og Iterate representerer to helt ulike miljøer, med ulik historie og kompetanse. Samtidig deler vi mange av de samme kjerneverdiene og tankene om hva som skal til for å lykkes i fremtidens næringsliv. Kjemien stemte godt helt fra innledende samtaler, og vi ser frem til å jobbe sammen, sier Dokk Nygaard.

– Vil løfte Iterate inn i en ny fase

Siden oppstarten av venture-satsningen har Iterate eierandeler i 18 nye startup-selskaper, deriblant Woolit, Vake, Flow Technologies, Dagens, og eierposten i Porterbuddy, som nylig ble solgt.

I dag består Iterate av tre forretningsområder: Tradisjonell konsulentvirksomhet innen programvareutvikling, digitalisering, branding og produktdesign, investering og utvikling i tidligfaseselskaper, samt egenutvikling av programvare.

– I Iterate har vi gjennom arbeid med våre kunder i konsulentvirksomheten opparbeidet oss kunnskap om programvareutvikling, design, merkevare og digital produktutvikling. Denne kompetansen har Iterate tatt med seg inn i startup-selskapene. Vi er glade for å få Aars med inn på eiersiden og med på laget. Det gir en helt ny mulighet og vil løfte Iterate inn i en ny fase, sier Anders Haugeto, styreleder og co-founder i Iterate.

Vil at de ansatte skal starte selskap innad

– Iterate har klart å utvikle et fantastisk samspill mellom de tre forretningsområdene i selskapet, som vi ser er selvforsterkende og utviklende. Gjennom partnerskapet vil Aars få verktøy og innsikt som gjør at vi er i en bedre posisjon til å videreutvikle de selskapene vi eier. I tillegg ser vi at partnerskapet vil gi oss en spennende eksponering mot tidligfase-selskaper, sier Dokk Nygaard.

For Iterate blir det viktig å bevare og styrke den unike entreprenørånden som selskapet har skapt.

– Iterates visjon er å gi ansatte muligheten til å forfølge drømmene sine. De fleste vellykkede entreprenører fikk ideen som ansatt et annet sted. I Iterate ønsker vi å la våre medarbeidere utvikle ideene sine hos oss. I stedet for å slutte i jobben, kan ansatte i Iterate heller «leke» med ideer i arbeidstiden, og starte sitt eget selskap med oss på laget som investor dersom ideen flyr i markedet. Med Aars med på laget vil enda flere gründere kunne få muligheten til å realisere sine ideer, sier Kim Ophus Leskovsky, co-founder i Iterate.