Thuc T. Hoang i MiraiEx
Thuc T. Hoang i MiraiEx

MiraiEx i trøbbel da krypto-sultne nordmenn rant ned tjenesten

Brukere av MiraiEx har til tider ikke kunnet kjøpe og selge kryptovaluta på kryptobørsen. Gründer og daglig leder Thuc T. Hoang forteller at de ble tatt på senga av pågangen.

Publisert

Berg-og dalbanen kryptokurser har de siste ukene hatt en solid oppgang. Store som små kryptovalutaer har satt nye toppnoteringer.

Internasjonale medier påpeker at børsnoteringen til Coinbase har vært en pådriver til prisoppgangen.

Den største kryptobørsen i Norge, MiraiEx, har også nytt godt av dette. Handelsvolumet hos børsen har de siste 48 timene vært på over 100 millioner kroner, forteller daglig leder Thuc T. Hoang.

For flere brukere har derimot MiraiEx bydd på hodepine.

Shifter erfarer at mange har hatt problemer med å overføre penger, kjøpe og selge, og i det hele tatt logge inn.

Det har også vært tilfeller av hele beholdningen av visse valutaer fra brukernes kontoer har vært borte i en kort periode.

Hoang bekrefter at de har hatt kapasitetsutfordringer. Spesielt tirsdag 13. april gikk det galt for mange.

–Pågangen på tirsdag kom som en overraskelse. Aldri før har vi hatt så mange aktive brukere på én gang, både nye og gamle ville selge og kjøpe på likt.

Har økt kapasiteten

MiraiEx fikk mange henvendelser fra brukerne, men var raske til å skaffe mer kapasitet hos skyleverandøren.

– Det var noen kunder som opplevde treghet. Flaskehalsen var at kundene ble satt i kø for å få data fra systemet. I hvertfall i denne situasjonene løste penger problemet betraktelig, ved at vi kjøpte flere servere.

Hendelsen gjorde at MiraiEx identifiserte flere flaskehalser. Selv om mange kunder opplever frustrasjon, mener han det har hjulpet selskapet til å identifisere områder de må forbedre.

– Vi har vokst mye, raskt. Mye av det som skjedde, er noe man ikke ser for seg er et problem, før det er et problem. Vi har troen på at vi nå har klart å få opp kapasiteten så mye, at det ikke vil skje igjen.

Powered by Labrador CMS