halvledere

Million-støtte fra EU til norsk brikke-produsent med lavt energiforbruk

Nanopower får 30 millioner fra EU og en kickstart på neste kapitalrunde.

Det norsk-portugisiske teamet bak Nanopower.

Kristiansand-selskapet Nanopower Semiconductor får 2,5 millioner euro i tilskudd fra det europeiske innovasjonsrådets akselerator-program, European Innovation Council Accelerator. 

Selskapet er gründet av blant andre Odd Harald Hauge som i sin tid startet Nettavisen.

Få gratis nyhetsbrev

Abonner på Shifters nyhetsbrev for de siste nyhetene, trendene og analysene.

I tillegg er bedriften i prosess med tildeling av egenkapital på 5 millioner euro fra EIC Fund og tilsvarende fra andre investorer. 

– Dette er akkurat det vi trengte nå for å gripe den muligheten vi har skapt, sier CEO Tore Irgens Kuhnle.

Teknologiselskapet Nanopower Semiconductor utvikler databrikker eller chips til trådløse systemer, med ekstremt lavt strømforbruk. 

Om EIC Accelerator

European Innovation Council Accelerator tilbyr oppstartsbedrifter og små og mellomstore bedrifter tilskudd på opptil 2,5 millioner euro kombinert med aksjeinvesteringer fra 0,5 til 15 millioner euro eller mer. I tillegg til økonomisk støtte, drar alle prosjekter nytte av en rekke tjenester som gir tilgang til ledende ekspertise, bedrifter, investorer og aktører i økosystemet.

Nanopower har drevet utvikling i mange år, og er nå i ferd med å produsere den første generasjonen av chipen. Selskapets databrikke gir 70 til 90 prosent redusert strømforbruk for trådløse enheter. 

Nå skal kundene kunne teste chipen og ta den inn i sin produktutvikling.

– Nå kan vi sette fart og sørge for at denne unike chipen blir en suksess, sier Tore Irgens Kuhnle. 

Selskapet har fått støtte fra Innovasjon Norge i flere faser, dessuten har Investinor bidratt i prosessen fram mot støtten fra EIC Accelerator.