Venture

Milliardsalg av hypet app kan bli starten på etterlengtet exit-bølge

VC-fondene trenger sårt gevinster, og jubler over at Voodoo kjøper BeReal - selv om de ikke blir så rike som de hadde håpet på.

BeReal var på ventureinvestorenes ønskelister - da millioner av brukere fra generasjon z strømmet til for å dele bilder av hvordan de og omgivelsene virkelig så ut i 2022. Noe som igjen førte til en verdsettelse på 585 millioner dollar fra Coatue Management og DST Global samme år, skriver The Information. Appens vekst har imidlertid avtatt, men den ble nylig likevel solgt til det franske spillselskapet Voodoo for 537 millioner dollar. I en tid med mange såkalte brann-salg er dette grunn til feiring, mener nettavisen.

– Du ser et oppkjøpsmarked som åpner seg etter å ha vært frosset siden slutten av 2022, sier Natalie Dillon, partner i det forbrukerteknologifokuserte risikokapitalselskapet Maveron.

Hun la til at flere salg som dette er på vei på grunn av press fra VC-fondenes egne investorer. Fondene må på et eller annet tidspunkt begynne å betale tilbake penger til LPene. Salgssummen sikrer at investorene får litt penger, men langt fra den 10X-utbetalingen venture-investorene hadde håpet på. Den fire år gamle oppstarten hentet totalt 90 millioner dollar fra VC-firmaer inkludert Paris-baserte New Wave, Andreessen Horowitz og Accel. Disse firmaene vil tjene på avtalen, selv om senere investorer som Coatue og DST kanskje ikke tjener like mye.

I 2022 nådde appens daglige aktive brukere 8 millioner for juli.  Den siste investeringsrunden før salget verdsatte BeReal til omtrent 100 dollar per daglig aktiv bruker, og selskapet hadde ennå ikke — og har aldri — generert noen inntekter, skriver The Information.

Om en eventuell exit-bølge smitter over på norsk jord, gjenstår å se.

Denne notisen er laget ved hjelp av ChatGPT, men kvalitetssikret og desket av Shifters redaksjon.

Få gratis nyhetsbrev

Abonner på Shifters nyhetsbrev for de siste nyhetene, trendene og analysene.