CEO i Nysnø Klimainvesteringer, Siri Kalvig

Mer corona-penger til Nysnø: Fylles til 1,7 milliarder

Regjeringen bevilger ytterligere 300 millioner kroner til Nysnø Klimainvesteringer. Dermed har fondet fått én milliard kroner i år.

Publisert

Det melder E24.

Svaret er kontakt fra næringsminister Iselin Nybø (V) på spørsmålet om coronakrisen gjør at Nysnø Klimainvesteringer får mer eller mindre penger.

– Mer! Dette er jo koronapenger, sier statsråden til Aftenbladet.

Neste uke legges revidert nasjonalbudsjett frem, men Nybø kan allerede nå bekrefte en stor økning i pengesekken til Klimainvesterings-fondet.

– Vi er opptatt av å holde farten oppe i det grønne skiftet. Vi vil at det offentlige skal bidra til at private investorer fortsetter å investere i bærekraftige selskaper. Når vi nå plusser på med 300 millioner kroner, har Nysnø fått én milliard kroner i 2020.

Siri Kalvig i Nysnø er selvsagt svært fornøyd når hun får presentert denne budsjettlekkasjen av statsråden.

Hittil har Nysnø investert 500 millioner kroner i fem selskaper og to grønne fond. Med dette påfyllet har fondet totalt 1,7 milliarder kroner. Mesteparten står altså fortsatt på konto i banken.

– Det ikke viktig å bruke opp pengene raskt, det viktigste er å finne gode prosjekter, og investere riktig, sier Kalvig.

– Størrelsen på fondet er viktig, og viser seriøsiteten vår. Private investorer ser på det som en garanti når de vurderer om de skal være med.