Folkeinvest og Polaris Media feiret avtalen med koronasikker fotografering på tirsdagsmorgenen. Fra venstre, Sverre Konrad Nilsen styreleder i Folkeinvest, Øyvind Fries, daglig leder i Folkeinvest, Amalie Holt kundeansvarlig i Folkeinvest, Håvard Olstad, senior forretningsutvikler i Polaris Media og Håvard Kvalsheim, konserndirektør konserndirektør for prosjekt og forretningsutvikling i Polaris Media.

Mediehus kjøper 20 prosent av Folkeinvest

– Polaris Media er den perfekte strategiske samarbeidspartneren for oss. Det var vårt førstevalg av alle selskaper i hele Norge, sier daglig leder Øyvind Fries.

Publisert Sist oppdatert

Avishuset Polaris Media kjøper 20 prosent av folkefinansieringsselskapet Folkeinvest i en rettet emisjon. Partene holder prisen hemmelig, men det skal være snakk om et tosifret antall millioner.

– Nøkkelen i dette segment er å være folkelig. Vi vil være i dialog der det skjer lokalt og regionalt med selskaper som ønsker å skape noe, og med dem som ønsker å investere i selskaper som kan skape noe, sier Folkeinvest-sjef Øyvind Fries.

– I Polaris fant vi en strategisk samarbeidspartner som hadde det samme verdisettet og målene som vi har, legger han til.

Børsnoterte Polaris Media eier blant annet avisene Adresseavisen, Sunnmørsposten og Romsdals Budstikke.

Mer interessant enn en bank

Dermed går Folkeinvest en litt annen vei enn de andre etablerte folkefinansieringsselskapene.

Dealflow, Fundingpartner og Monner har alle banker i ryggen, mens hovedeieren til Kameo er meglerhuset ABG Sundal Collier.

– For oss var dette mye mer interessant enn en bank. Finansbransjen er altfor opptatt av honorar, sier Fries.

Etter kjøpet vil mediehuset eie like mye av selskapet som tidligere hovedeier; det Erik Haugane-kontrollerte selskapet Kørven AS.

Øyvind Fries' eget selskap, Tøff AS, sitter med omtrent 11 prosent av aksjene, mens Hasselhaug AS, kontrollert av Sverre Konrad Nilsen, har rundt 10 prosent eierandel.

Hemmelig sum

Styret til Folkeinvest har besluttet å ikke gå ut summen Polaris Media betaler for aksjene.

– Men handler det om én- eller tosifret antall millioner?

– Det er definitivt mer enn én, humrer Fries og fortsetter:

– Det viktige er at vi får finansielle muskler til å gjøre det vi ønsker.

Det betyr blant annet å utvide antallet ansatte, og styrke de tre delene i den tekniske plattformen.

Første fintech-investering

Håvard Kvalheim, konserndirektør for prosjekt og forretningsutvikling i Polaris Media, er like entusiastisk til den nye samarbeidspartneren.

– Folkeinvest er et spennende selskap, som har hatt en imponerende utvikling, særlig i andre halvår 2020 og videre inn i dette året, sier han.

Ifølge Kvalheim ser Polaris Media dette som både en strategisk og finansiell investering.

– Vi ønsker å bidra til at Folkeinvest skal fortsette å vokse. Men det er også en investering som passer godt med vårt samfunnsoppdrag. Å bygge lokalt næringsliv og bygge lokalsamfunn. Vi er et konsern som er opptatt av lokale verdier, sier Kvalheim.

Per i dag har Polaris Media ikke gjort lignende investeringer innen fintech.

– Primært består vår portefølje av lokal og regional mediehusvirksomhet. Det gjelder også i områder der Folkeinvest ikke har så tung tilstedeværelse. Der ser vi for oss å kunne bidra til å styrke dem, sier Kvalheim.

Raskere vei til Sverige

Et av de områdene, er Sverige. I 2019 tok Polaris Media kontroll over det vestsvenske mediehuset Stampen Media, hvis mest kjente avis er morgenavisen Göteborgsposten.

– Planer om Sverige har vært med i vår strategiske programplan siden starten, men er blitt aktualisert nå, og det vil bli vesentlig fremskyndet gjennom samarbeidet med Polaris, bekrefter Fries.