Mastercard overtar deler av Nets.
Mastercard overtar deler av Nets.

Mastercard fullfører overtakelsen av Nets

Halvannet år etter at Mastercard la inn bud på betalingsselskapet Nets sin konto-til-konto-tjenester, er handelen i mål.

Publisert

Mastercard meldte i august 2019 at selskapet ville kjøpe majoriteten av Nets' Corporate Service-område.

Prisen var 2,85 milliarder euro, den gang cirka 28 milliarder kroner.

Deretter tok det ytterligere drøyt et år før EU-kommisjonen godkjente avtalen. En av betingelsene var at partene solgte deler av den bakomliggende teknologien, Nets' Realtime 24/7, på lisens til en tredjepart.

Rett før helgen imøtekom partene alle betingelsene. Dermed flyttes ansettelseforholdet til cirka 300 ansatte i Norge og Danmark over til Mastercard.

– Dette er en milepæl for vårt pågående arbeid med å utvikle digitale løsninger utover bankkort, sier Paul Stoddart, president of New Payment Platforms i Mastercard, i en pressemelding.

– Overtakelsen gir oss tilgang på Nordens smarteste hoder og innovativ teknologi. Det støtter samtidig vår eksisterende multi-rail-strategi (fullservice- tilbyder, journ.anm.), med mål om å tilrettelegge for bedre tilgang, flere valgmuligheter og økt fleksibilitet ved inn- og utbetalinger, legger han til.

Avtalen tilfører Mastercard et bredere spekter av konto-til-konto-tjenester, inkludert tjenesteområdene for clearing, sanntidsbetaling, elektroniske fakturaer og digital regningsbetaling.

Powered by Labrador CMS