arbeidsmarkedet

Lyst på en jobb i en startup? Her er 78 stillinger for de med enorme ambisjoner

Shifter har sjekket stillingsmarkedet blant startups som har hentet penger det siste halvåret. 

Kvinnelig psykometriker som er glad i pudder? Ingrid Dahl Skarstein, Arnstein Teigene og Madeleine Bjørnestad Røed er blant gründerne som ser etter flinke folk.
Publisert Sist oppdatert

Mandag 27.11: Saken er oppdatert med enda flere stillinger nederst

En har fått 100 søkere på en stilling, en annen tillater snowboardkjøring i alpene hver gang pudderalarmen går, en tredje synes Norge har sørgelig få kvinnelige psykometrikere. De fleste kjenner på et skifte i arbeidsmarkedet nå. 

Shifter har loddet stemningen blant startups på jakt etter medarbeidere. Resultatet er  78 spennende stillinger for de som vil prøve startuplivet. 

Morrow Batteries hentet 800 millioner - ansetter 8

Bygger batterifabrikker og er mottaker av store summer offentlig støtte. Hentet nylig Morrow 800 millioner kroner. Batterifabrikker skiller seg veldig fra klassiske startups. De styres gjerne uten et typisk gründerteam og ofte tas det harde industrielle grep fra et tidlig stadium. Likevel er det liten tvil om at det er nybråttsarbeid som utføres. 

Selskapet med hovedkontor i Arendal søker for tiden etter åtte personer: HR-koordinator, prosessingeniør, ingeniør for anleggsfasiliteter, regnskapsfører, medarbeider med ansvar for lønnsføring, IT-spesialist, teknisk selger og forsker på battericeller. 

Vespa.ai hentet 348 millioner - ansetter 20

Vespa.ai leverer teknologi til Spotify og ble spunnet ut av nettgiganten Yahoo i høst. Med på reisen fikk de 348 millioner kroner, blant annet fra ventureselskapet Blossom Capital. 

Gründer Jon Bratseth opplyser til Shifter at planen er å ansette jevnt og trutt fremover, kanskje blir det 20. 

– Vi ser etter ingeniører som er uvanlig gode på algoritmer og datastrukturer og vil konsentrere seg om slik over tid, sier han. 

Stikkord som allsidighet for fag og empati for brukere, står sentralt. Bratseth ønsker seg også forståelse for data science. 

Han utdyper: 

– Vi trenger Devrel-folk (utviklerrelasjoner), selgere med entreprise-erfaring, produktmarkedsførere og «lead gen» (kundeakvisasjon). Alt dette er vanskelig å finne i dagens arbeidsmarked!

Han viser til at Vespa tilbyr en mulighet til å jobbe med åpen programvare som brukes av over en milliard brukere, på en tjeneste som håndterer mange hundre tusen anslag (requests) fra sluttbrukere per sekund.

– Vi er helt i front innen bruk av moderne AI, og jobber med noen av de mest kjente firmaene i verden.

Hyke hentet 125 millioner - ansetter 2

Fredrikstad-gründer Bård Ekers Hydrolift Smart City Ferries utvikler elektriske ferger. Selskapet ser for tiden etter en leder for produkt (chief product officer) og en senior systemingeniør. 

Strise hentet 118 millioner - 8 til 10

Strise sine løsninger for antihvitvaskingsarbeid og kjenn-din-kunde har blitt løftet opp noen divisjoner etter at Atomico kom inn på eiersiden i sommer. 

Rekrutteringssjef Kim Kvaase forteller at Strise har doblet firmaet og gjort seg klar for internasjonal ekspansjon i år, så behovet neste år vil være noen flere for å få enda mer fart på ekspansjonen.

– Akkurat nå ser for oss å ansette 8-10 til neste år hvor mesteparten er i Oslo og noen roller vil være basert i Storbritannia, sier han. 

For den fasen selskapet skal inn i er det særlig kompetanse innen salg og markedsføring av SaaS-produkter, samt teknisk kompetanse på både frontend og backend som er interessant. 

Kvaase peker på at det kan være vanskelig å finne noen som ikke bare er faglig dyktig, men har personlige egenskaper som selvstendighet og er initiativrik. 

– Dette tror vi er svært viktig i et voksende selskap hvor man fort får mye ansvar og tillit. 

Dignio hentet 60 millioner - ansetter 3

Helsetech-selskapet ser for tiden etter to ingeniører i Polen og en på compliance i Oslo. 

Ignite Procurement hentet 50 millioner - ansetter 0

Startupen som hjelper bedrifter med å få oversikt over egne transaksjonsdata og innkjøp skal bruke kapitalen til å bevege seg mot positiv kontantstrøm med de ansatte de allerede har. 

Curipod hentet 48 millioner - ansetter 2-3

Presentasjonsverktøyet for lærere ser etter to til tre utviklere. De ser etter folk med erfaring i å bygge ting som folk elsker å bruke. Folk som liker å lære nye ting, stiller sterkt. 

Så langt har det ikke vært krevende å finne kandidater.

– Vi opplever at vi klarer å tiltrekke oss de beste, sier gründer og daglig leder Jens Aarre Seip. 

Han fremhever at Curipod er et ekstremt ambisiøst team, backet av edtechfondet Reach Capital, et fond som regnes som verdensledende innen edtech.

– Hos oss får du komme tidlig inn, og være med i en helt vill vekstfase. Du får jobbe med, og innovere med, det nyeste av LLM-teknologi (språkmodeller), sørge for at Curiod kan skalere til enda flere millioner brukere, og ha enorm impact for lærere og elever over hele verden.

Fairsight hentet 20 millioner - ansetter 0

Psykolgen Espen Skorstad var med å starte psykologitestselskapet Cut-e som ble solgt til Aon i 2017. Nå har han startet Fairsight med Lasse Hønsen. Det nye selskapet utvikler og tilbyr arbeidspsykologiske testverktøy som skal gi en mer rettferdig rekruttering.

Skorstad har ikke planer om å ansette med det første, men han ser alltid etter salgskompetanse. 

–Hva er vanskelig å finne i arbeidsmarkedet for tiden? 

– Kvinnelige psykometrikere,

– Hva kan dere tilby utover lønn og spennende kollegaer? 

– Høy snittalder og lavt drikkepress.

Aiba - hentet 17 millioner - ansetter to - tre

Gründer Hege Tokeruds startup skal sikre barn på nettet og ser etter to til tre nye medarbeidere. Et kommersielt hode og utviklere frontend og fullstack. 

– Vi opplever god tilgang på flinke folk med erfaring, og vi har opplevd en bedring generelt sett siden i fjor. Vi har stort fokus på mangfold og ønsker oss flere kvinner i tech teamet, det er (fortsatt) litt mer utfordrende å finne, sier Tokerud. 

Aiba lokker nyansatte med en mulighet for å løse et problem som gjør verden til et bedre sted. 

– Vi opplever at dette er attraktivt når det kommer til å rekruttere de virkelig gode talentene.

Aiba tilbyr fleksibilitet i hvor og hvordan de jobber og stor frihet når det gjelder personlig- og faglig utvikling. 

– Vi er i front når det gjelder AI/ML, et spennende felt å utvikle seg både teknisk og kommersielt. Og selvfølgelig hyggelige kolleger da, sier Tokerud. 

Aiba ønsker at nøkkelansatte skal være med og eie en del av selskapet, og har opsjonsprogram for dette. For de som setter pris på det har de også gode forsikringsordninger. 

Smartwatt hentet 14,8 millioner - ansetter to

Smartwatt, med seriegründer Christian Persson Hager på gründerteamet, skal redusere energiforbruket i eksisterende næringsbygg og trenger to til på teamet, en sales manager (selger) og en customer success manager (kundeveileder). 

Smartwatt tilbyr opsjonsprogram i tillegg til muligheten til å jobbe med et lønnsomet og klimavennlig produkt. 

Ankerdb hentet 10 millioner - ansetter tre 

Proptech-selskapet kobler metadata fra arkitektene filer og matcher disse med kravspesifikasjoner i byggeplaner. 

Gründer Adrian Søbyskogen lokker med gratis lunsj til de tre nye utviklerne han ønsker seg med kompetanse på back-end og front-end. I Anker vil de også kunne nyte godt av treningsstudio og eierskap/opsjoner. 

Stack By Me hentet 9 millioner - ansetter to

Gründer Madeleine Bjørnestad Røed ser etter to personer, en fullstackutvikler og og en VP Finance & Strategy. 

– Først og fremst skal vi ha en fullstackutvikler som ønsker å jobbe med de kuleste app- og backend-teknologiene der ute nå. I tillegg ser vi etter en med erfaring fra verdipapirforetak og kompetanse på kapitalinnhenting og fond, sier hun. 

–Hva kan dere kan tilby utover lønn og spennende kollegaer? 

– En vanvittig spennende reise! Nå skal vi lansere ny app, så det blir veldig stor påvirkningskraft på et produkt alle har et forhold til. Vi sikter og mot børsnotering ila. 2024/2025 for å gjøre en større runde. I tillegg tilbyr vi jo remotestillinger, så man kan jobbe når og hvor man vil. En av oss sitter i Innsbruck og har free-pass til å snowboarde hver gang det er pudderalarm, så lenge han da jobber kvelden.

Fantasychess henter 6 millioner - ansetter fem

Oda-gründer Mats André Kristiansen er hentet inn til å lede Magnus Carlsens nye sjakk-prosjekt, Fantasychess. 

Han forventer å ansette rundt fem personer på våren, men er i så tidlig fase at det er lite mer å si foreløpig. 

Reprice henter fem millioner - ansetter tre

Startupen i Sandefjord som hjelper nettbutikker følge med på og holde orden på prisendringer, skal doble staben med tre nyansettelser i løpet av 2024 og etter at runden deres etter planen lukkes til nyttår. Da skal to utviklere og en customer success manager på plass. 

– For utviklere så er det først og fremst en fullstack- eller backendutvikler som har erfaring med Spring Boot, Typescript og Vue3. I tillegg finnes det også muligheter til å jobbe i plattformen vår for datainnsamling, hvor vi har tjenester skrevet i andre programmeringsspråk, for eksempel Go og Python, forklarer Robin Frugaard Jørgensen.

For kundeveileder-rollen er teamet åpne for mer mangfoldige bakgrunner. 

– Vi tror mange kan passe inn i denne rollen, uavhengig av bakgrunn. Har man riktig mindset og er en ekspert innen relasjonsbygging kommer man langt som en CSM! Men erfaring innen netthandel kan ses på som et pluss. 

Frugaard Jørgensen sier arbeidsmarkedet helt klart har endret seg. 

– For ett år siden var det vanskelig å finne utviklere i Norge, men vi tror at dette har bedret seg grunnet markedssituasjonen, sier han. 

Testnor hentet fem millioner - ansetter fire

Testnors plattform for data på veiene inngikk nylig et partnerskap med Mercedes. Nå jakter gründerne på nøkkelpersonell som CTO, COO, samt en utvikler og en forretningsutvikler.  

– Vi ser etter kandidater med erfaring fra utvikling og ledelse av software-as-a-service plattformer, gjerne innen automotive software, sier gründer Heidi Andreassen.

 Ifølge henne er det en utfordring at Norge ikke en egen bilindustri. 

– Det er derfor vanskelig å finne denne spesialiserte kompetansen i Norge i dag. Vi rekrutterer også utenfor Norge, men innenfor EU.

Startupen tilbyr konkurransedyktige vilkår og fordeler som gode pensjon - og forsikringsordninger. For nøkkelpersonell kan vi tilby aksjeopsjoner.

Konfidens henter fire millioner - ansetter en

Plattformen for psykologer og terapeuter, Konfidens, ser etter en Chief Growth Officer med solid erfaring fra datadrevet markedsføring. 

Gründer Aleksander K Erichsen forteller at selskapet er i dialog med en del kandidater allerede. 

– Vi har fått et enormt antall søkere til stillingen, opp mot 100!

Den utvalgte kan se frem til å få en ledende rolle i å ekspandere Konfidens internasjonalt. Stillingen kommer også med aksjeopsjoner.

Eliot er nystartet med Fira-kapital - ansetter to

Eliot skal effektivisere energibruken i næringsbygg. Det ferske selskapet ser etter to utviklere, fullstack, hvor kanskje en også kan litt om hardware. 

Gründer Arnstein Teigene synes også det virker som om arbeidsmarkedet er bedre å rekruttere i enn for 1-2 år siden. 

Han lokker kandidater med aksjer. 

– Siden vi er i en så tidlig fase, tilbyr vi bra eierskap i selskapet. 

Zivid hentet en 117 millioner - ansetter 7

Til slutt et selskap som ikke egentlig har hentet penger i det siste, men som fortsatt er i full ansettelsesmodus –3D-kamera-produsent Zivid.

Scaleupen ser etter ingeniører til hovedkontoret i Nydalen i Oslo og en teknisk salgsingeniør i Tokyo.

Zivid søker ofte etter folk utenfor Norges grenser og lokker med den norske velferdsstatens rause ordninger, blant annet med 49 uker fødselspermisjon.

Alle ansatte i selskapet får tilbud om opsjoner og bonuser knyttet til mål. Om sommeren har de visstnok et eget kjøleskap dedikert til iskrem.

Oppdatering etter publisering - enda flere stillinger

Hark Technologies selger teknologiske løsninger til strømbransjen. Selskapet ser etter en CCO.

NBT ser etter en systemutvikler

Photoncycle leter etter project manageer og ingeniører

Findable søker en leder for finans og strategi

Favrit, som lager løsninger for bestilling og analyse innen serveringsbransjen, skal ansette 4-10 personer innen salg, maskinlæring, utvikling, design og «growth hacking». Selskapet tilbyr å jobbe med et spennende produkt, miljø for læring og opsjoner.

Bev/Art bruker sensorer for å ta vare på kunst. Selskapet skal ansette 2-3 utviklere og 1-2 konservatorer.

– Teamet vårt reiser rundt til museer over hele verden, får kikke bak kulissene og se hvordan magien skapes, sier Christian Hallvard Dahl Nielsen. 

Loopfront er på utkikk etter en senior salgsressurs, gjerne med nettverk inn mot eiendom eller kontorforvaltning i offentlige virksomheter. 

Få gratis nyhetsbrev

Abonner på Shifters nyhetsbrev for de siste nyhetene, trendene og analysene.