SHIFTERS JULEKALENDER

Luke 6: Stolthet og foredrag med Isabelle Ringnes

Equality Check-gründeren forteller om 45 lange minutter i Stockholm.

Publisert

Marie (Louise Sunde, medgründer) og jeg var invitert til Stockholm for å holde foredrag om Equality Check. Vi var ganske spente og stolte over å ha fått oppdraget, og hadde gitt beskjed til flere svenske investorer om at de måtte komme å se på foredraget vårt i håp om at de ville få øynene opp for oss.

Vi fløy inn tidlig og dro til lokalet for å være godt forberedt innen investorene kom. Vi skjønte raskt at vi var blitt forespeilet noe ganske annet enn virkeligheten da det viste seg at resepsjonen knapt visste at vi skulle komme. Vi ble geleidet til en slags matsal der flere folk satt og jobbet i sin egen verden. Ingen visste at vi skulle komme og så ut som de helst ikke ville bli forstyrret. Vi ble fortalt at vi kunne dele ut lunsj til de som var der, mot at de hørte på foredraget vårt. Her hadde vi trodd at vi var headlinerne på et prestisjefylt arrangement og sto i virkeligheten og tryglet travle mennesker om å høre på oss, mot at de fikk mat.

Da investorene ankom, måtte vi bare late som at alt var helt normalt. Uten mikrofon og med rødmende kinn begynte vi å holde foredraget for en sal som holdt på med sitt. «I am a surgeon», begynte Marie veldig høyt, i håp om noe oppmerksomhet. Samme hvor pinlig det føltes å holde foredrag for døve ører, så måtte vi kjempe oss gjennom 45 lange minutter for at investorene ikke skulle tro vi var enda mindre populære enn vi allerede følte oss i den settingen.

Moral: Gründer-tilværelsen er sjelden forutsigbar, og ting blir ikke alltid slik du blir forespeilet. Men det er bare å legge stoltheten på hylla og gjennomføre. «Fake it til you make it».

Shifters julekalender 2021

Hver dag frem til julaften, forteller en gründer om sine krumspring i tidlig fase, og hva du kan lære av dem.