SHIFTERS JULEKALENDER

Luke 21: Hvordan skal lille du klare dette? Hilsen banken

Robotic Innovation-gründer Annette Anfinnsen om kalddusjen hun fikk i banken da bedriften bare var en idé.

I forkant av min etablering av Robotic Innovation hadde jeg jobbet i to forskjellige startups. En av mine gründersjefer hadde presisert viktigheten av å etablere et godt forhold til banken på et tidlig tidspunkt. Så i starten av min gründerreise hadde jeg booket møte med banken, hvor jeg var privatkunde. Jeg hadde verdens beste idé og forretningsplan, ifølge meg selv, og gikk inn i møte med godt pågangsmot.

Jeg fortalte entusiastisk om min satsning, produkter som skulle utvikles, arbeidsplasser og konkurransekraft vi skulle skape for norsk industri. Jeg avsluttet med at det i denne satsningen var viktig at vi hadde med en god bank som ville være med å gi oss finansiell sikkerhet, hvorpå bankens bedriftsrådgiver kort oppsummerte: «Hvordan skal lille du klare dette?»

Tidenes kalddusj. Jeg tenkte hvordan kan han kalle meg «lille du» når jeg er passert 40… Han hadde et godt råd å gi meg: Gå hjem og finn på noe bedre å gjøre.

Nå, etter fire års drift av Robotic Innovation, kan jeg oppsummere at vi har lykkes med trinn én av satsningen og går nå inn for kraftig vekst. Vi har drevet med positive tall hvert år, noe som er helt unikt for en teknologibedrift. I 2020 skiftet vi til Sparebank Vest, som har stor tro på oss og gir oss mulighet for vekst.

Moral: Aldri la noen med begrenset risiko- og forestillingsevne definere hva du kan oppnå.