SHIFTERS JULEKALENDER

Luke 20: Bleie-shopping med Karl-Munthe Kaas

Oda-gründeren mimrer tilbake til den spede begynnelsen i Kolonial.no, da alle hadde stående ordre om å alltid kjøpe så mange bleier i butikken som mulig.

Publisert

Den første tiden i Kolonial.no kunne vi ikke forutse hva vi kom til å selge, og vi solgte ofte varer vi ikke hadde på lager. Da måtte vi ut på manko-handling i butikken, for å få tak i varene kundene våre ville ha. Det ble mange pussige handlevogner, fylt med for eksempel kondomer og egg, men ikke minst bleier.

Bleier kjøpte vi fordi det var mye billigere i butikk enn i innkjøp. Så vi hamstret alle bleiene vi kunne, i alle slags størrelser, litt som en slags pussig barnehage. Vi hadde stående ordre om å alltid ta med det vi kunne. Kjørte vi forbi en butikk, og det passet, fylte vi gründerne alltid opp bagasjerommet. Det var jo et maksimal-antall per kunde, så vi kjøpte i forskjellige butikker, men det ble til at vi strakk strikken en del. Det hendte at vi måtte legge tilbake bleier, og butikkene ble utsolgt.

Etter hvert fikk vi avtale med noen butikker om at vi kunne handle varer vi manglet i ordnede former, riktignok ikke de subsidierte bleiene.

Moral: I begynnelsen må du gjøre ting selv, uansett hvor kleint det er.