SHIFTERS JULEKALENDER

Luke 15: Jonas Helmikstøl sa «no deal» da investorene kritiserte de blå sofaene der Easee-eventyret startet

Aldri glem hvor du kommer fra, advarer Easee-gründer Jonas Helmikstøl.

Publisert

Helt i begynnelsen hadde vi et dobbeltkontor på deling. Jeg, Steffen (Mølgaard) og Kjetil (André Næsje) satt på samme kontor. Steffen måtte ha en kontorpult fordi han var den som satt og designet mekanikken dagen lang.

Vi kjøpte så to blå sofaer på Finn.no til 3000 kroner, som vi to andre kunne jobbe i. Da de ble levert, prøvde han som solgte de å få mer. Det var ikke aktuelt. De var allerede over budsjettet vi hadde, som var på akkurat «ingenting» på daværende tidspunkt. De ble med andre ord betalt med private midler, sammen med en kaffemaskin til 2000 kroner. Vi kunne jo ikke bruke tid på å gå helt ned til resepsjonen for å hente kaffe. Tiden var mye mer verdifull for oss.

De blå sofaene har på en måte fulgt med oss og vært en sentral del av Easee helt siden det. De er godt brukt, og vi har sittet lenge og mye i dem. En gang fikk vi en kommentar fra noen investorer som var på besøk, om at de ikke kunne fordra å sitte i de sofaene. Vi forstå ikke hva de mente, og det ble «no deal».

På Easee-festen vår nå i august ble de stilt nede i hovedinngangen, sammen med hardware-prototyper fra den spede begynnelse. Slik at vi alle kunne minne oss selv på hvor vi kom fra.

Nå står sofaene i misfit-loungen vår i 5. etasje, og de er en del av ledermøtene våre.

Moral: Aldri glem hvor du kommer fra.

Shifters julekalender 2021