SHIFTERS JULEKALENDER

Luke 11: Sofistikert haiketur med Martine Kveim

Chooose-gründeren om hvordan et tilfeldig møte på vei til Alpene førte til et langsiktig samarbeid.

For omtrent 10 år siden sto jeg på flyplassen i Geneve og hadde mistet siste shuttlebuss til alpene. Ved bagasje-beltet der hvor man henter skibager, spør jeg om noen vet når siste shuttlebuss går. Vel vitende om at den siste har gått, men i et håp om at noen skal i samme retning. Jeg er heldig og får skyss med en familie, og i løpet av den halvannen timen vi deler i bil, har jeg en fin samtale med familiefaren.

Han forteller blant annet at han er lidenskapelig opptatt av bærekraft. I tillegg forteller han at han har en crazy verdensrekord-drøm om å sykle hele Giro d´Italia på samme dag som proffsyklistene. Jeg blir inspirert av hans engasjement, og på slutten av turen shaker vi hands på at jeg skal hjelpe han med å lage et bærekraftsprosjekt ut av Giro-stuntet. Neste gang jeg møter Keith Tuffley, som han heter, er et par måneder senere på første dagen i sykkelrittet. Jeg er supernervøs. Hvem er denne fyren? Hva er det jeg har begitt meg ut på? Han er like nervøs… Hvem er denne gærne norske jenta?

Det blir etter hvert til at Keith og jeg jobber sammen gjennom to år - det tar oss til både Giro d´Italia, Tour de France og Vuelta a España. Vi inviterer bærekraftstopper med på reisen, får alle sykkel-profflagene til å samarbeide om et bærekraftsprosjekt, og vi får mediadekning fra hele verden. En eventyrlig og vill opplevelse jeg ikke ville vært foruten. Keith leder i dag «Sustainability & Corporate Transitions» i Citibank og er en tidlig investor i Chooose. Utrolig hva en sofistikert haiketur kan føre til.

Moral: Noen ganger må man stole på magefølelsen og gi gass!

Shifters julekalender 2021

Hver dag frem til julaften, forteller en gründer om sine krumspring i tidlig fase, og hva du kan lære av dem.