Lawbotics-gründer Merete Nygaard.
Lawbotics-gründer Merete Nygaard.

Lexolve får nye storeiere

Legaltech-startupen til gründer Merete Nygaard henter 23 millioner kroner i ny emisjon.

Publisert

Oppstartsselskapet Lexolve, fomelt Lawbotics, er som Shifter tidligere har omtalt, i ferd med å utvikle en «digital advokat»; et verktøy som skal forutse små bedrifters juridiske behov og gi proaktive råd. I vinter fikk selskapet 13,7 millioner kroner til prosjektet fra Innovasjon Norge. I tillegg har det fått Skattefunn-støtte på omkring 10 millioner kroner.

Nå har Lexolve og gründer Merete Nygaard fått matchet beløpet med privat investeringskapital. I en runde ledet av Altitude Capital og MK Pensjon har selskapet hentet ytterligere 23 millioner kroner. De to står for omtrent 40 prosent av kapital, og blir blant selskapets fem største eiere. I tillegg har flere mindre og eksisterende aksjonærer skutt inn penger.

– Vi hadde samtaler med ganske mange, forteller Nygaard, og avslører at de vurderte en større venture-runde.

– Men det er litt for tidlig for at det passer for oss. Da ble det å finne de som hadde tro på vårt prosjekt, vår bransje, vårt team, og vår teknologi.

Utvider teamet

I tillegg til å få den nye robotadvokaten på beina, vil midlene gå til å styrke den kommersielle aktiviteten i selskapet.

Blant annet skal Lexolve utvide teamet noe fra dagens 10 ansatte.

– Men vi satser på en god kjerne og et «leant» team. Vi skal ikke bli så mange flere før det kreves mer strukturer. For meg er det viktig å få tak i de som er særlig interessert i den teknologien vi bygger, spesielt på utviklingssiden, sier Nygaard.

Ut i verden

På sikt har Nygaard og Lexolve klare ekspansjonsplaner.

– Når vi har oppnådd «product market fit» i Norge, er planen å gå ut i nye markeder. Typisk vil vi hente penger igjen til neste skaleringsfase, sier hun.

For Lexolve betyr det om mellom to og tre år.

– Fokuset vårt er å være «default alive», ikke «default dead». Det betyr at vi vil hente penger for å vokse, ikke fordi vi må.

– Og hva er status nå?

– Nå som vi har hentet penger, er målet å komme oss dit. Det handler om fornufitg økonomistyring. Jeg har veldig respekt for kapitalen vi skal sette i arbeid, og for de som har trodd på oss. Vi skal forvalte det på en fornuftig måte.

Powered by Labrador CMS