Ny administrerende direktør i Lendo Ground, Roar Bjærum
Ny administrerende direktør i Lendo Ground, Roar Bjærum

Lendo henter ny administrerende direktør fra Telenor: Girer opp til global lansering

Roar Bjærum skal lede Lendos internasjonale ekspansjon.

Publisert Sist oppdatert

Lendo, fintech-selskapet som sammenligner tilbud om privat- og bedriftslån, bygger videre den internasjonale delen av organisasjonen som ble lansert i fjor høst.

Nå har Roar Bjærum blitt ansatt som administrerende direktør i Lendo Group - med hovedoppgave å videreutvikle selskapets tilbud og fortsette internasjonaliseringen av selskapet.

Blir global aktør

Vår internasjonale investering i Lendo viser både stort markedspotensial og hvor stort behovet for slike tjenester er for mennesker rundt om i verden. Jeg er veldig glad for at Roar har takket ja til å lede denne satsingen fremover, sier Kristin Skogen Lund, konsernsjef i Schibsted.

Bjærum har lang erfaring fra ulike internasjonale roller og gjennom utvikling av nye digitale finansielle tjenester. Han har bakgrunn både fra Nordea og Telenor, ikke minst som ansvarlig for å bygge opp internasjonale operasjoner.

Roar kommer inn med både nye perspektiver og en solid og relevant erfaring. Vi er utrolig glade for å ha ham om bord som ansvarlig for Lendos spennende reise framover , sier Dan Ouchterlony, styreleder i Lendo. Han legger til at selskapet er i ferd med å bli en synlig, global aktør, og er til stede i syv land.

– Fokuset for fremtiden blir å bane vei for raskere ekspansjon og produktutvikling i alle våre markeder, med utspring i vår hub i Oslo under Roars ledelse, sier han.

Søkt om PSD2-lisens

Lendo - som ble grunnlagt i Sverige i 2007 - har de siste årene påbegynt sin internasjonalisering gjennom ekspansjon til flere europeiske markeder. I fjor øst startet også etableringen av Lendo Group i Norge, og det er herfra den videre internasjonaliseringen vil styres.

– Jeg gleder meg over denne muligheten til å lede Lendo inn i neste fase av selskapets historie. Det er virkelig spennende å se hvordan et oppstartsselskap innenfor fintech gjennom gode tjenester og dyktige medarbeidere har oppnådd så stor utbredelse som vi har sett til nå, sier Bjærum og legger til:

– Jeg føler et stort ansvar for videreføringen av det gode arbeidet som allerede er gjort, og til å ta del av den kulturen som er bygget opp i selskapet. Og ikke minst gleder jeg meg til å presentere Lendos produkter og tjenester til enda flere kunder og markeder.

I forbindelse med etableringen av Lendo Group i Norge har selskapet søkt om en europeisk PSD2-lisens, noe som er nødvendig for å kunne utvikle enda bedre tjenester og ikke minst skape verdi for kunder og samarbeidspartnere.

Lendo Groups ledelse består nå av Roar Bjærum, Hanna Neidenmark, Mikaela Grännby og Dagfinn Teigland. Ytterligere rekruttering vil skje i løpet av våren. Lendo Group har base i Oslo og vil være integrert med Lendos norske kontor på oppstartscampus på Tøyen.

Powered by Labrador CMS