Adm. dir. i Lavo.tv, Bernhard A. Steen.

Lavo.tv må betale gründer 635.000 etter millionkrav: – Ingen vinnere

Lavo.tv anker dommen.

Publisert Sist oppdatert

Sommeren 2019 gikk gründeren av Lavo.tv, Tom Roger Sokki, til sak mot selskapet han startet i 2013.

Kravet dreide seg om påstått utestående utbetaling av lønn, feriepenger og etterlønn på til sammen 3 millioner kroner. Lavo.tv svarte med et motsøksmål med påstander om at gründeren hadde fått for mye lønn, og krevde å få 2,3 millioner kroner tilbakebetalt.

Tirsdag falt dommen i Oslo tingrett. Lavo.tv er dømt til å betale Sokki til sammen 635.320 kroner i tillegg til renter, for utestående lønn og feriepenger for desember 2018 og januar-februar 2019.

«Jeg er godt fornøyd med å vinne frem på det som var viktig for meg, at jeg var ansatt og hadde krav på lønn. Jeg er også svært glad for å bli trodd av en uavhengig part og frifunnet i motsøksmålet,» skriver Sokki i en epost til Shifter.

Tom Roger Sokki i Lavo.

Lavo.tv ble derimot frikjent for Sokkis krav på lønn og feriepenger for november og desember 2017, samt hans krav på 12 måneders etterlønn.

«I lys av at kravet utgjorde 3 172 396 kroner har han (Sokki, journ. anm.) imidlertid ikke fått medhold i det vesentlige. Dermed har begge parter fått medhold av betydning,» skrives det i dommen. Det innebærer at ingen av partene har krav på å få dekt saksomkostninger.

Lavo.tv opplyser i en børsmelding at de vil anke dommen.

– Denne saken har ingen vinnere. Hverken Sokki selv, eller selskapet som vi prøver å rydde opp i og berge, sier adm. dir. i Lavo, Bernhard A. Steen.

– Jeg synes det er trist at slike saker dukker opp. De eneste to vinnerne, som saken står, er advokatene til Sokki, som får halve beløpet, og Kemneren som får andre halvdel av den summen Sokki eventuelt skulle fått, legger han til.

Lavo ble i 2017 lansert som en mobiltjeneste rundt eksisterende TV-konsepter, ved å tilby direktesendte høydepunkter og ekstrainnhold. Selskapet ble notert på Merkur Market i juni 2018. Siden den gang har aksjeprisen stupt med 98,6 prosent.