Herman Schistad (t.v.) og Emma Tryti inntar toppen hos sparetjenesten Kron, sammen med gründer Joar Hagetun (på skjerm).

Kron doblet i koronaen: Topper laget med profiler fra Vipps og Kolonial.no, og utfordrer pensjonsgigantene

Emma Tryti blir ny toppsjef i sparetjenesten, og gjør seg klar til et pensjonsmarked som skal gjennom store endringer.

Publisert Sist oppdatert

Selskapet som vil gjøre fondssparing gøy, har glade dager. Siden koronaviruset traff landet for alvor i mars har Kron mer enn doblet antall brukere og kapital.

I sommer landet sparetjenesten en avtale med fagforeningen Akademikerne pluss, om pensjonssparing til deres over 200.000 medlemmer. Planen fremover er å ta opp kampen med de store pensjonsselskapene, blant annet gjennom å tilby egne fond.

Ny toppsjef

Selskapet gjør nå omrokkering i ledelsen av selskapet. Den tidligere Vipps-toppen Emma Tryti gikk inn som styreleder i fjor, nå tar hun over som administrerende direktør etter gründer Joar Hagatun. Hagatun vil fokusere på forvaltning av pensjonspenger og oppstart av nye fond.

- Jeg er imponert over hvordan Kron har klart å kombinere god kapitalforvaltning med enkle og engasjerende brukeropplevelser. Med noen av Norges råeste finanshoder, teknologer, designere og konverteringsspesialister på et og samme lag har vi de beste forutsetningene til å skalere dette videre. Jeg gleder meg til å gå "all in" for å gjøre investeringer tilgjengelig for alle, forteller Tryti i en e-post til Shifter.

Henter fra Kolonial.no

I tillegg henter selskapet teknologiprofilen Herman Schistad fra Kolonial.no. Han blir CTO i Kron, der startup-nestoren Anne Worsøe for øvrig blir styreleder.

Gjennom smart bruk av teknologi på toppen av et velutviklet investeringshåndverk blir investeringer som tidligere var forbeholdt proffene, tilgjengelig for alle, ifølge Tryti.

- Herman sin erfaring fra Kolonial.no passer perfekt inn i Krons nye fase. Han er en sylskarp teknolog med hjerte for folk, sier Tryti.

Schistad har vært ansvarlig for kundeopplevelsen i Kolonial.no.

- Jeg brenner for å få folk ut av konsulenthusene og inn i produktutviklingsselskaper. Med en ung, energisk og meget kompetent gjeng har jeg trua på at vi skal klare å skalere dette stort nok til å virkelig utfordre de etablerte aktørene, akkurat som vi har gjort med Kolonial, sier den nye teknologisjefen i en epost til Shifter.

Tar pensjonskampen

Kron legger nå planer for å kunne ta opp kampen med de store aktørene innenfor pensjon. På nyåret endres spillereglene i pensjonsmarkedet og pensjonen til over 1,5 millioner nordmenn flyttes og samles på en egen pensjonskonto.

Markedet åpner seg opp for nye, enklere og ikke minst mer oversiktlige løsninger. Du kan sammenligne forskjellige aktører og priser, akkurat som du gjør med renta på boliglånet og det kan for mange resultere i flere tusener ekstra utbetalt i pensjon i måneden.

- Nye spilleregler og teknologisk modenhet treffer samtidig som markedet åpnes opp for nye løsninger og ikke minst nye samarbeidskonstellasjoner.

Gründer Joar Hagatun mener de vant anbudet hos Akademikerne fordi de turte å avvike fra den opprinnelige planen.

- Vi hadde jo ikke planlagt å drive med pensjon da vi starta Kron. Så dukket plutselig denne muligheten opp, som løser distribusjonssiden. Da var vi raske til å "pivote" og kline til i en bransje som sårt trenger fornyelse.