Edtech

Konkurs med 100 kommuner på kundelista

Skooler er konkurs etter mislykket redningsoperasjon, gründeren lover drift ut 2024.

Eksempelbilde av skolegård.
Publisert Sist oppdatert

Oppdatering 23 februar: Skooler reddet av de ansatte

Skooler samler inn resultatdata fra blant annet nasjonale prøver og kartleggingsprøver på individnivå, og gir lærere og skoleeiere bedre innsikt for individuell oppfølging. 

Nå er selskapet konkurs, melder Finansavisen.

Shifter har tidligere skrevet om Skooler, blant annet da det Verdane-støttede teknologiselskapet Conexus kjøpte de opp i 2021. Da hadde ble de brukt av skoleledere i over 300 kommuner. 

Henriksen sier til at de har lagt opp til tilrettelagt for drift fremover og at alle kunder med avtale ut 2024 skal bli betjent.

– Vi har ryddet og jobbet mye i Skooler etter vi kjøpte det tilbake i 2022. Etter 14 dagers arbeid med rekonstruksjon måtte vi innse at vi ikke klarte å komme i mål, så da valgte jeg å melde oppbud. Dermed var konkursen et faktum, sier Tor Ove Henriksen, daglig leder og medgründer i Skooler, til avisen. 

Henriksen selv, ansatte i selskapet samt tre eksterne aktører: Heine Aardalen Holding, Jørgen Nøkleby og Thomas Rystes Coruscant Investment Group skal ha inngått en avtale med bostyrer om å kjøpe innmaten i boet, som er intellektuelle rettigheter og avtaler med kunder.

– Som selskap er Skooler bærekraftig, men vi har innsett at vi trenger påfyll av kapital for å komme ned i gjeldsgrad. I tillegg måtte vi veldig langt ned i dividende, sier gründeren.

– Vi har jobbet beinhardt med å ringe rundt til interessenter. I tillegg har vi prøvd å selge ut selskapet, og det har vært vært en hektisk prosess, sier Henriksen.

Få gratis nyhetsbrev

Abonner på Shifters nyhetsbrev for de siste nyhetene, trendene og analysene.