Amazon CEO Jeff Bezos, Apple CEO Tim Cook, Google CEO Sundar Pichai og Facebook CEO Mark Zuckerberg.

Knalltall for tech-gigantene: Lar seg ikke påvirke av Covid-19

Det var godt at grillingen av tech-giantene skjedde dagen før de la frem sine kvartalstall, for hadde det skjedd etter, ville amerikanske politikere hatt enda sterkere skyts.

Publisert Sist oppdatert

*Amazon omsatte i siste kvartal for 957 milliarder norske kroner, eller 88,9 dollar. Dette tilsvarer 40 prosent mer enn samme periode i fjor.

– Dette er et høyst uvanlig kvartal, og jeg kunne ikke vært mer stolt og takknemlig overfor våre ansatte rundtom i verden, sier Amazon-sjef Jeff Bezos.

*Apple økte inntektene med 11 prosent fra samme periode, og landet på 59,7 milliarder dollar, eller 542 milliarder kroner. Dette til tross for problemer i verdikjeden på grunn av Covid-19.

– I usikre tider er denne prestasjonen et vitnesbyrd om hvor viktig rolle våre produkter har i livene til våre kunder og til Apples ustoppelige innovasjon, sier Apple-sjef Tim Cook.

*Også Facebook gjør det sterkt, og kan vise til en brukermasse på 2,7 milliarder måndelige aktive brukere. Annonseinntektene økte også med 10 prosent.

– Vi er glade for at vi klarer å tilby små bedrifter verktøyene de trenger for å vokse og nå målene sine på nett i disse krevende tidene, sa Facebook-sjef Mark Zuckerberg om de gode resultatene.

*Google, eller rettere sagt, Google-eier Alphabet kunne vise til 38,3 milliarder dollar i inntekt i andre kvartal, som lå over det forventede resultatet på 37,36 milliarder dollar.

Dette er en liten tilbakegang fra fjorårets 2.kvartal hvor de landet på 38,9 milliarder dollar. Deres kvartalsresultat var imidlertid 27 milliarder dollar mindre på bunnlinja, men det skyldes at styret godkjente et tilbakekjøp av aksjer tilsvarende 28 milliarder dollar.