Medgründer av Klarna, Niklas Adalberth, bruker nå all sin tid på å investere i selskaper som skal redde verden.

Klarna-gründerens nye milliardfond satser på norske impact-startups

Den svenske stiftelsen Norrsken danner et av Europas største impact-fond rettet mot unge tech-selskaper.

Publisert

Nylig ble et nytt fond på totalt 100 millioner euro, nesten én milliard norske kroner, dannet under den svenske Norrsken-paraplyen.

Stiftelsen ble etablert av medgründer i fintech-kjempen Klarna, Niklas Adalbarth, da han forlot selskapet i 2016. Stiftelsen har et uttalt mål om å "hjelpe entreprenører å løse verdens største utfordringer".

Nordiske tech-selskaper i tidlig fase, også norske, kan være en del av løsningen, og er hovedmålgruppen for investeringene fondet skal foreta seg.

Til nå har det nye fondet hentet 61 millioner euro. Det er ventet at de resterende 39 millionene vil være på plass innen mai.

Ifølge Adalbath blir fondet det største på kontinentet som vektlegger investeringer i tidligfase tech-selskaper.

– Denne type selskaper er underfinansiert. Hvis vi klarer å vise at det er mulig å kombinere profitt og bærekraft, kan vi kanskje klare å inspirere andre investorer. Det vil i så fall bety at tusenvis av milliarder kan bli flyttet i den retningen, sier Adalberth i et intervju med DN.

I tillegg til Adalberth, står COO for Norrskens impact-akselerator, Tove Larsson, tidligere Morgan Stanley-bankier Agate Freimane, samt entreprenør og engleinvestor David Frykman bak fondet.

En rekke suksess-gründere har forpliktet millioner til fondet, deriblant storeier i Hennes & Mauritz, Stefan Perssons, samt folk fra teamene bak Daniel Wellington, King og Mojang.