Sebastian Siemiatkowski, CEO Klarna
Sebastian Siemiatkowski, CEO Klarna

Klarna gjør sitt andre milliardkjøp på tre uker

Betaler drøyt én milliard for tysk kundekortsapp.

Publisert

Så sent som i juni gjennomførte den svenske fintech-kjempen Klarna den siste av en rekke kapitalinnhentinger det siste året. Da fikk selskapet inn 640 millioner dollar i frisk kapital, tilsvarende 5,4 milliarder kroner.

Etter runden ble selskapet priset til 46 milliarder dollar, eller hele 380 milliarder kroner. Klarna er dermed den desidert mest verdifulle fintech-startupen i Europa.

Nå har Klarna begynt å ta pengene i bruk på noe som begynner å ligne på en shoppingrunde. Det er ikke helt uventet. I mai skrev den svenske avisen Breakit at Klarna var på vei å gjennomføre en større satsing på liveshopping, og at oppkjøp trolig vei fremover.

De to oppkjøpene nå i juli kobles begge til en slik satsing.

Britiske «helter»

10 juli ble det kjent at Klara kjøper den britiske e-handelsstartupen Hero. Ifølge Breakit, som refererte til kilder i Wall Street Journal, betaler Klarna cirka 160 millioner dollar, drøyt 1,4 milliarder kroner for det London-baserte selskapet, som tilbyr en plattform for sosial shopping.

Plattform kobler sammen e-handlere med butikkmedarbeidere gjennom tekstmeldinger, chatrom og video. Da uttalte Sebastian Siemiatkowski at «oppslukende kjøpsopplevelser er noe som forbrukere vil forvente seg når de shopper online i dag, og varemerker som vil ligge foran vil forsyne kundene sine med en mangsidig og interaktiv måte å handle produktene på».

Tyske kortholdere

Tyske Stocards app finnes også i norske app-butikker.
Tyske Stocards app finnes også i norske app-butikker.

Denne uken var det tid for neste oppkjøp. Ifølge nettstedet EU-startups, skal Klarna betale 110 millioner euro, drøyt 1,1 milliarder kroner, for den tyske startupen Stocard. Selskapene har foreløpig ikke offentlig bekreftet oppkjøpet.

For den drøye milliarden får Klarna en app der brukerne kan samle informasjonen om alle sine kundekort på ett sted og få tilbud om rabatter og som har en betalingsløsning.

At selskapet, som ble grunnlagt i 2011, har rundt 60 millioner brukere over hele verden, er nok også en sterkt bidragende faktor til at Klarna åpner lommeboken for andre gang på kort tid.

Powered by Labrador CMS