CEO i Cloud Insurance, Axel Sjøstedt, CEO i Kinga Insurance Tariq Adams og Benedicte Aase Vabø, People and Project Manager i Cloud Insurance. Hun er prosjektleder for Global Motor Administrators.
CEO i Cloud Insurance, Axel Sjøstedt, CEO i Kinga Insurance Tariq Adams og Benedicte Aase Vabø, People and Project Manager i Cloud Insurance. Hun er prosjektleder for Global Motor Administrators.

Kinga Insurance og Cloud Insurance drar sammen til Afrika

Fra basen i Oslo satser sørafrikanske Tauriq Adams mot å bli ledende innen forsikring på det afrikanske kontinent. Med på laget er den norske gründerbedriften Cloud Insurance.

Publisert Sist oppdatert

Tauriq Adams har bodd i Norge i flere år. Hele karrieren har han jobbet med IT og forsikring. Nå forenes de to i et eget selskap, Kinga Insurance. Kinga er Swahili for «å beskytte».

Bakgrunnen for selskapet var en idé om å lansere ny teknologi og nye forsikringsprodukter i vekstmarkeder på det afrikanske kontinentet. Men tidlig i researchfasen kom han over et selskap som allerede hadde laget teknologien han trengte: norske Cloud Insurance.

Han tok initiativ til dialog med daglig leder i Cloud, Axel Sjøstedt. Det ble starten på et langt og godt forhold mellom Adams og gründerne av Cloud Insurance, Sjøstedt og Håvard L. Nilsen.

Dialogen har nå resultert i et konkret partnerskap, som medfører at Cloud Insurance sin skybaserte programvare for forsikringsbransjen gjør inntreden på det afrikanske markedet.

Avgjørende med gode partnerskap

For Cloud Insurance er partnerskapet med Kinga en viktig brikke for å lykkes med sin internasjonale satsing.

Brorparten av selskapets kunder er allerede internasjonale. Cirka 70 prosent, fordelt på Norden, UK, USA og Europa. Brukerne av løsningene sitter i over 20 land.

Men inntil nylig har Cloud Insurance ikke hatt noen tilstedeværelse i Afrika.

Gründer Tariq Adams i Kinga Insurance.
Gründer Tariq Adams i Kinga Insurance.

– Vår visjon er å bli globalt ledende. I et nøkkelmarked som London har vi opprettet eget kontor. Men for å virkelig få ut potensialet har vi stor tro på distribusjon gjennom partnere. For å lykkes i et marked som er så stort og annerledes som det afrikanske, er man helt avhengig av å knytte til seg aktører som har lokal kunnskap. Den får vi med Tauriq og Kinga, sier Sjøstedt.

Allerede har partnerskapet båret frukter. Kinga har fått sin første kunde, sørafrikanske Global Motor Administrators - en av landets største leverandører av bilforsikring.

Adams spår også at selskapet vil inngå flere kontrakter i samme land i nær fremtid.

Stort potensiale

Kinga vil bruke teknologien til Cloud for å levere innovative forsikringsprodukter, skreddersydd det afrikanske markedet. Partnerskapet innebærer at Kinga får en andel av lisensinntektene, og inntekter fra egne tjenester mot det lokale markedet.

Første land ut er Sør-Afrika, men planen er å etter hvert utvide til Kenya, Uganda, Tanzania og Botswana.

Ifølge Adams er det store muligheter på kontinentet for selskaper som Cloud Insurance og Kinga.

– 7 av de 10 raskest voksende økonomiene verden befinner seg i Afrika. Medianalderen på kontinentet er 19 år. Forbrukerne har hoppet over flere generasjoner med teknologi. For eksempel var mobilbetaling vanlig mye tidligere enn da Vipps tok av i Norge.

Adams peker på at forsikringsbransjen på tvers av det afrikanske kontinentet henger etter. Store deler av befolkningen er underforsikret.

– Økonomisk inkludering er både meningsfylt og bra for business. Med verdens beste teknologi og nye løsninger, ligger alt til rette for å gi flere mennesker mer trygghet i hverdagen. Det er tross alt det forsikring egentlig handler om, sier Adams.

Daglig leder i Shifter, Lucas Weldeghebriel, har en mindre aksjepost i Cloud Insurance.

Powered by Labrador CMS