Daværende daglig leder Åsmund Furuseth i Kahoot ringer i bjella på Oslo Børs torsdag 10. oktober 2019, da selskapet ble notert på Merkur Market (nå Euronext Growth Oslo).

Kahoot-hopp etter USA-rykter

Det norske edtech-selskapet vurderer børsnotering i USA, hevder en kilde Bloomberg har snakket med.

Publisert

Kahoot-aksjen steg kraftig på Euronext Growth Oslo onsdag ettermiddag, og endte dagen opp 8,20 prosent. Selskapets markedsverdi er nå 58,8 milliarder kroner.

Aksjeprisen gjorde et byks mot slutten av børsdagen, da Bloomberg meldte at det norske teknologiselskapet vurderer en børsnotering i USA. Nyhetsbyrået benytter anonyme kilder «med kjennskap til saken».

Da Shifter spurte Kahoot-sjef Eilert Hanoa om det samme nylig, svarte han at en notering på hovedlisten til Oslo Børs fortsatt er planen innen første kvartal er omme, men la til:

– Inntil en annen plan foreligger.

Det er knyttet noe usikkerhet til veien videre for Kahoot, etter at deres første storinvestor, Northzone, solgte seg helt ut denne uken, mens den japanske teknologikjempen Softbank kjøpte seg ytterligere opp og ble selskapets største aksjonær. Softbank har solid erfaring med børsnoteringer av teknologiselskaper i USA.

Ifølge kilden til Bloomberg, gjengitt av E24, er ønsket om en børsnotering i USA knyttet til en økning i antallet amerikanske brukere, samt et ønske om å tiltrekke seg større, amerikanske investorer.