Google og Kahoot forener krefter.
Google og Kahoot forener krefter.

Kahoot blir integrert i «klasserommet» til Google

Utvider samarbeidet med Google kort tid før selskapet flytter til hovedlisten på Oslo Børs.

Publisert

Kahoot utvider samarbeidet med Google, meldes det i en børsmelding torsdag kveld.

Løsningene til det norske læringsteknologiselskapet blir integrert i klasseromsløsningen Google Classroom og direkte i Google Search.

Rent praktisk innebærer dette at lærere som benytter Classroom får tilgang til Kahoot-funksjoner og kan distribuere spill direkte til alle studenter gjennom plattformen. Dette skal skje senere i år.

Samtidig skal Google lansere en helt ny «interaktiv» løsning i samarbeid med en rekke aktører innen læringsteknologi. Blant disse er Kahoot. Løsningen skal ifølge børsmeldingen forenkle tilgangen til læringsverktøy på tvers av Internett.

I børsmeldingen skrives det at studenter og foreldre allerede i løpet av de nærmeste ukene vil kunne bryne seg på problemer og fordype seg i STEM-fagene, som vil si vitenskap, teknologi, ingeniørfag og matematikk.

Allerede i 2019 inngikk Kahoot et samarbeid med teknologimegaladonen, da de ble en såkalt «Google for Education Premier Partner» og laget egen app for Chromebook. I en nylig undersøkelse gjennomført av Kahoot, viste det seg at over halvparten av de amerikanske lærerne som benytter deres løsninger, også brukte Google Classroom. Nå tas samarbeidet altså flere skritt videre.

Kahoot skriver ingenting om de eventuelt finansielle aspektene i avtalene.

Offentliggjøringen av det utvidede Google-samarbeidet kommer kort tid før Kahoot melder flytting fra Euronext Growth til hovedlisten på Oslo Børs, noe som er ventet i første kvartal. I en nylig selskapsmelding bekreftet det norske selskapet også at de vurderer en sekundærnotering i utlandet.

Powered by Labrador CMS