Swarm64-gründerne i 2015: (f.v) David Geier, Thomas Richter, Eivind Liland og Alfonso Martinez

Investinor og Alliance Venture tar gevinst i teknologiselskap

Begge investeringsselskapene er godt fornøyde med avkastingen etter salget av Swarm64 til det børsnoterte amerikanske softwareselskapet ServiceNow

Publisert

Swarm64 ble startet i 2013 av norske Eivind Liland og tre tyske medgründere i Berlin utvikler løsninger som kombinerer maskinvare og programvare for å øke ytelsen i store databaser. Liland er i dag ute av selskapet og jobber med å skape et norsk rom-eventyr.

Kjøperen ServiceNow er notert på New York-børsen, haar 12.500 ansatte og en omsetning i 2020 på i underkant av 4,3 milliarder dollar. Rundt 80 prosent av selskapene på Fortune 500-listen er kunder av ServiceNow.

ServiceNow betaler kontant for samtlige aksjer i selskapet, men kjøpesummen er ikke kjent.

I 2019 ble Swarm64 priset til 436 millioner kroner etter at amerikanske Xilin kom inn på eiersiden med 5,9 prosent av aksjene. Det er rimelig å tro at verdien på selskapet har økt noe siden den gang.

Investinor er største eier med 18 prosent av aksjene i selskapet, etterfulgt av Target Partners og Alliance Venture. Men verken Investinor eller Alliance Venture vil si noe som helst om pris eller gevinst.

– Vi er fornøyde med exiten, så mye kan vi si, sier partner Bente Loe i Alliance Venture i en kort kommentar til Shifter.

Alliance Ventures har vært med i Swarm64 helt siden seed-stadiet og Loe mener det føles bra at et salg nå er klart.

Heller ikke Investinor sier noe om salgssummen, men administrerende direktør Terje Eidesmo sier i en uttalelse:

– Investinor skal gjøre norske vekstbedrifter verdensledende. Swarm64 er et godt eksempel på dette. Vi har lykkes med å hente førsteklasses utenlandske investorer til Norge, utvikle selskapet sammen med ledelse og øvrige eiere, og selge det til et verdensledende softwareselskap

Investeringsdirektør Otto Frøseth som har ledet verdiutviklingen av Swarm64 fra Investinors side sier i den samme meldingen:

– Investinor vært en brobygger til internasjonale kapitalmiljøer. Hele syv internasjonale venturefond har investert sammen med oss i løpet av denne perioden. Vi er en av få norske ventureinvestorer som har kapital og kompetanse til å delta i finansieringsrunder av en slik størrelse. Investeringen har vært en god reise for oss. Vi er trygge på at ServiceNow er den riktige eieren for å utvikle Swarm64 videre.