Andreas Bjerke, CEO i ZTL.

Investinor investerer 6,5 millioner i fintech-startup

ZTL får med seg Investinor i en overtegnet emisjon.

Publisert Sist oppdatert

Fintech-startupen ZTL Payment Solution har hentet 27 millioner kroner i en overtegnet emisjonsrunde. Med på laget blir blant annet Investinor, som i første omgang går inn med 6,5 millioner kroner.

I april fikk selskapet konsesjon fra Finanstilsynet. I tillegg fikk selskapet PSD2-lisenser for betalingsinitiering og kontoinformasjon.

Selskapet, som ble etablert sommeren 2018, er startet av Andreas Bjerke og Stein Guldbransen som begge har lang fartstid fra banker som Citibank, Swedbank, JPMorgan, DNB og SEB Markets.

Investeringsdirektør i Investinor Patrick Sandahl forteller til Finansavisen at gründernes tidligere erfaring var avgjørende.

– Fintech har vært veldig hypet de seneste årene, og har nærmest vært priset som enhjørninger(verdsatt til over en mrd. dollar, red. anm.) kun på bakgrunn av en id og en powerpoint-presentasjonen, sier Sandahl, og legger til:

– Jeg har jobbet i bank selv, og har aldri hatt troen på små app-selskaper med team uten erfaring fra innsiden som hevder de skal «disrupte» bankene. Derfor har vi ikke gått inn i fintech før nå.