Jon Kåre Stene i Skyfall Ventures, Rannveig Fadum i Investinor og Espen Malmo i Skyfall Ventures.

Investinor investerer 20 millioner i Skyfall Ventures nye fond. Nå er fondet på 70 millioner.

Skyfall hadde egentlig lukket sitt nye tidligfasefond, men klarte likevel ikke å si nei til 20 millioner ekstra fra Investinor da de banket på døra.

Publisert

Shifter har tidligere omtalt Skyfall Venture sitt nye fond på 50 millioner kroner.

Fondet ble egentlig lukket i starten av mars, men de kjører nå en tilleggsrunde, slik at de kan øke fondet med 40 prosent og få inn Investinor på investorsiden.

Totalt vil Skyfall nå ha 70 millioner til å investere i startups.

– Skyfall Ventures er et fond med et sterkt team og en veldig god trackrekord. De har bevist at de kan skape verdi både for gründerne og investorene sine, og sitter på sektorkompetanse og erfaring som gründere selv. Det gir dem en veldig interessant dealflow og et godt rykte og nettverk blant gründere, sier Ranveig Fadum, investeringsdirektør i Investinor.

Hun forteller at Investinor kommer inn på samme vilkår som de eksisterende investorene, og Skyfall Ventures blir dermed den tredje fond-i-fond-investeringen Investinor gjør på kort tid.

Fadum, som tidligere har hatt ansvar for presåkorn- og såkornfondene fra Innovasjon Norge, er nå ansatt i Investinor som overtok disse ordningene tidligere i vår fra nettopp Innovasjon Norge.

Setter regjeringens krisepakke i arbeid

Investinor fikk i fjor tildelt 142 millioner kroner til et nytt fond-i-fond-mandat og i forbindelse med regjeringens koronapakke til næringslivet fikk Investinor 1 milliard kroner ekstra til dette mandatet. Investinor jobber nå for å sette midlene i arbeid for å sikre at "potensielle vekstvinnere" blant norske tidligfaseselskaper fortsatt får tilgang til tilstrekkelig kapital.

– Investinor har over lang tid bygget seg opp kompetanse og nettverk i det norske venturemiljøet. Derfor kan vi nå raskt gi de ekstra midlene bein å gå på. At Skyfall har en jevn strøm av spennende selskaper som kommer til dem på grunn av det sterke forvalterteamet gjør at pengene kan komme enda raskere i arbeid, sier Terje Eidesmo, administrerende direktør i Investinor.

Har hatt tidligere suksess

Skyfall Ventures fokuserer primært på konsumentrettede teknologiselskaper og programvare for bedriftsmarkedet, og har tidligere truffet godt med tidlige investeringer i selskaper som Kolonial og Nabobil.

Blant de eksisterende investorene i de nye fondet finner man nå også Nabobil-gründer Christian Hager, Børge Astrup fra Puzzel, Otovo-gründer Simen Fure Jørgensen, og eiendomsinvestorene Montin og Urabanium Gruppen. I tillegg har Sissener-familien kjøpt fondsandeler.

Måtte sjekke om det var ok å få med Investinor

— Vi hadde i utgangspunktet satt et fondstak på 50 millioner, men da Investinor tok kontakt og ønsket å se på muligheten for å investere, tok vi selvsagt en runde blant våre investorer som utelukkende var positive til å gjøre en utvidelse, sier Espen Malmo, som leder Skyfall Ventures.

Han mener at å få med Investinor i fondet er en fjær i hatten for dem, og at det gir dem ytterligere kredibilitet i markedet.

— Vi får litt større finansielle muskler til å levere på vår strategi om å støtte ekstraordinære gründere som ønsker å bygge teknologiselskaper med et stort internasjonalt potensial, sier Malmo.

Har vært aktive gjennom krisen

Skyfall har frem til lansering av sitt første fond i hovedsak investert egne midler, men har siden 2017 også forvaltet kapital fra presåkornsordningen som nettopp Ranveig Fadum ledet i Innovasjon Norge.

Kapitalen har blitt investert i blant andre Otovo, Strise, Tise og Vev, i en portefølje bestående av totalt 15 norske oppstartselskaper. Med kapitalen i det nye fondet skal Skyfall de neste årene investere i opptil 15 nye selskaper.

- Selv om covid-19 fortsatt påvirker de fleste, og nok kommer til og merkes langt utover høsten, skjer det fortsatt mye spennende i oppstartsverden, spesielt for oss har mulighet til å ha på «lange briller» og som investerer i teknologi. Vi har vært aktive gjennom krisen og har siden fondet ble lansert i mars investert i tre utrolig spennende selskaper. Det ene er Age Labs, mens de to seneste ennå ikke er offentliggjort, sier Malmo.