Gustav Axelson (t.v), Eivind Roald og Mattias Holmström i QNTM.

Investeringsselskap med tidligere SAS-topp i spissen inngår norsk startup-samarbeid

Svenske Altor har varslet fremstøt i teknologisektoren gjennom sitt nye investeringsselskap QNTM. Nå inngår de samarbeid med den norske oppstartsfabrikken Antler.

Publisert Sist oppdatert

Tidligere i januar avslørte Altor, det svenske investeringsselskapet med XXL og Sats i porteføljen, at de opprettet et nytt investeringsselskap. QNTM skal satse på bedrifter innen teknologi og digitalisering.

Selv om selskapet først og fremst ser på selskaper som allerede kan vise til vekst og inntjening over noen år, er også oppstartsscenen av interesse, har daglig leder Eivind Roald, tidligere salgs- og markedsdirektør i SAS, avslørt overfor Shifter.

Nå inngår selskapet et partnerskap med Antler, den norske gründerinkubatoren og investoren basert i Singapore.

– Antlers idé om å støtte nye selskaper går hånd i hånd med vår visjon om å bygge et økosystem av digitale selskaper, sier Roald i en pressemelding.

Partnerskapet er knyttet til initiativet «Restart the Future», hvor Antler har et uttalt mål om å bygge 1000 nye oppstartsbedrifter innen 2023. Prosjektet innebærer blant annet en idékonkurranse som går av stabelen i dag, og en «startup-skole» i regi av partnerne.

– Jeg mener at vi ikke har et særlig godt rammeverk for entreprenører i de nordiske landene. Det gjør det mye vanskeligere å stable nye selskaper på beina, mener Roald, som håper at det nye samarbeidet kan bedre forutsetningene for nordiske entreprenører.