investering

Investerer over 200 millioner i solenergi i utviklingsland

Klimainvesteringsfondet investerer 210 millioner i selskapet Candi Solar, som leverer solenergi til små og store bedrifter i India og Sør-Afrika.

Illustrasjonsfoto. Kina er blant de som har investert tyngst i fornybar energi. Her fra solkraftanlegget ved den gamle Silkevei-oasen Dunhuang i Gansu-provinsen.
Publisert Sist oppdatert

Målet med Klimainvesteringsfondet er å bidra til å redusere eller unngå klimagassutslipp ved å investere i fornybar energi i utviklingsland.

Norfund, som forvalter Klimainvesteringsfondet, påpeker at India og Sør-Afrika har enorme behov for mer energi som følge av sterk forbruksvekst, og de må i perioder rasjonere strømmen.

– Strøm fra solceller på taket er i utgangspunktet billigere enn det selskapene kan kjøpe fra nettet, men små bedrifter mangler ofte tilgang på rimelig nok kapital til å investere i disse løsningene, forklarer prosjektansvarlig Sofie Kamsvåg i det statlig eide investeringsselskapet Norfund.

Kull er den største energikilden. Klimainvesteringsfondet har tidligere investert i store sol- og vindkraftverk i landene, og i et selskap som leverer fornybar energi til store selskaper i India.

(©NTB)