Klarna vokser i rekordfart, men fortsetter å tape store penger.

Inntektene til Klarna øker kraftig

Det gjør underskuddet også.

Publisert

Driftsinntektene til Klarna gjorde et solid hopp første halvår, til 6,3 milliarder kroner, viser halvårsrapporten som ble publisert onsdag. I tilsvarende periode i fjor var omsetningen til den svenske fintech-kjempen 4,5 milliarder kroner.

Samtidig forverret resultatet seg. Det endte på -1,4 milliarder kroner. Det første halvåret i 2020 leverte selskapet et negativt resultat på -552 millioner kroner.

Samtidig øker brukertallene og antallet transaksjoner gjort ved hjelp av Klarna i alle selskapets store markeder, og særlig i USA.

Tallene er helt i tråd med planen til Klarna, ifølge en uttalelse av gründer og administrerende direktør Sebastian Siemiatkowski, først gjengitt av Breakit.

– Ettersom vi investerer i våre medarbeidere, vår plattform, merverditjenester til forhandlere, og for å tiltrekke nye forbrukere for å drive global vekst.

Ifølge rapporten har Klarna nå over 90 millioner aktive brukere globalt, og det gjennomføres to millioner transaksjoner gjennom deres tjeneste daglig.

Hittil i år har Klarna utvidet virksomheten til Frankrike, New Zealand og Polen.

Klarna er det høyest verdsatte fintechselskapet i Europa, etter at det i sommer hentet 5,4 milliarder kroner og ble priset til 380 milliarder kroner.