Håkon Haugli, administrerende direktør i Innovasjon Norge. Foto: Esben Johansen.
Håkon Haugli, administrerende direktør i Innovasjon Norge. Foto: Esben Johansen.

Innovasjon Norge i dialog med regjeringen om krisetiltak for startups

Men ingenting er avgjort.

Publisert Sist oppdatert

Tirsdag varslet regjeringen at flere tiltak iverksettes for å lette byrden på næringslivet etter utbruddet av Coronaviruset.

Blant annet endres permitteringsregelverket, slik at bedriftene får en kortere periode der de må betale ut dagpenger til ansatte ved permittering. Regjeringen åpner også for at bedrifter som går med underskudd, skal få utsatt betaling av formuesskatt.

Administrerende direktør i Innovasjon Norge, Håkon Haugli, sier til Shifter at de er i løpende dialog med regjeringen om tiltak spesifikt rettet mot oppstartsbedrifter.

– Vi har vært i møte med regjeringen hele dagen, men det er for tidlig å si noe om konkrete tiltak, for det har vi har ikke oversikt over nå.

– Mange kan komme i en situasjon der det blir mangel på likviditet og dårlig kapitaltilgang. Er det aktuelt med kriselån til startups?

– Det er for tidlig å si noe om hvilke tiltak vi lander på. Men vi er i beredskap.

Haugli legger til at de i dialogen med regjeringen aktivt bruker tiltakene som ble iverksatt i sammenheng med finanskrisen i 2008, og sier at «noe lignende er naturlig».

– Mange har ikke tid til å vente. Når kan vi forvente noe konkret?

– Dette er noe som skjer nå, og vi ser derfor for oss noe veldig raskt.

Regjeringen har varslet at flere konkrete tiltak skal legges frem på fredag.

Kjære leser!

Vi i Shifter har bestemt oss for å legge ut all vår journalistikk om coronaviruset gratis inntil videre, slik at viktig informasjon når ut til flest mulig som trenger det. Vi håper likevel mange av dere vil støtte oss gjennom å tegne et abonnement, og bidra til vårt arbeid med å gi økt kunnskap og innsikt om norsk innovasjon og teknologi. Gå inn her for å se hvordan du tegner abonnement.

Powered by Labrador CMS