Hav

Impactfondet Katapult Ocean får global heder

Ett av de mest innovative impact-fondene i verden, mener World Economic Forum.

Jonas Skattum Svegaarden leder Katapult Ocean
Publisert Sist oppdatert

World Economic Forum (WEF) løfter hvert år frem et knippe fond som, på en innovativ måte, gjør en ekstra innsats for de store utfordringene for menneskeheten.

I år er det Katapult Ocean som har blitt valgt ut som et av «Top Innovation Funds» blant listen «Innovative Funds for our Future Challenge» som består av 74 fond spredt over hele verden.

Dette er fond som søker opp investeringer som kan bidra til å styrke økosystemet for innovasjon og samtidig bidra til å løse langsiktige utviklingsmål for kloden.

Med 52 investeringer i hav-teknologi rettet mot bærekraftige løsninger, har norske Katapult Ocean etablert seg som en av de største hav-investorene globalt, heter det i en pressemelding fra WEF.

– Vi er takknemlige for utmerkelsen. Stadig mer vitenskapelig bevis viser at havet er i krise og at prisen for å ikke gjøre noe blir stadig høyere, sier leder i Katapult Ocean, Jonas Skattum Svegaarden i en kommentar.

Ocean Katapult er investert i alt fra flytende solceller til tarefarmer og elektriske fremdriftssystemer for båter gjennom norske Evoy.

Etter det Shifter erfarer skal de gjøre enda flere investeringer gjennom fondet som lukkes senere i år.

Nyheter og innsikt rett i epostboksen

Motta høydepunktene fra Shifters redaksjon direkte i innboksen din.

Hvilken bransje jobber du i?*