5 investorer om 2022

Idekapital-toppen mener prisingen til de beste selskapene vil stikke fra de som er «ok» i 2022

Managing partner Kristian Øvsthus i Idekapital varsler mer selektive investorer neste år.

Kristian Øvsthus i Idekapital.
Publisert Sist oppdatert

Sammen med utvalgte norske tidligfase-investorer kaster Shifter hver dag i romjula et blikk tilbake på venture-året vi har lagt bak oss, og tar en titt inn i krystallkula for å finne ut hva som kommer til å prege det neste!

Ingen private enkeltfond har klart å mobilisere så mye kapital til startups. Svaret ligger i at Idekapital fått med seg en gruppe investorer som frem til nylig har brydd seg fint lite om å kaste de store pengene etter norske startups, skrev Shifter tidligere i år.

Bli bedre kjent med Idekapital ved å søke dem opp i Shifters investordatabase!

– Hva er det viktigste som skjedde innen (norsk) venture i år?

– I 2021 har vi sett et betydelig løft i interessen fra internasjonale investorer i norsk tech, og der spesielt Softbank sine investeringer i Autostore, Oda, Kahoot og Gelato har bidratt sterkt til økt fokus på Norge fra internasjonale fond og investorer. Dette sammen med at vi fikk flere norske enhjørninger i fjor vil jeg si er det viktigste. Norge er på kartet på en helt annen måte sett i forhold til noen år siden.

– Hva er din spådom for VC-året 2022?

– Norske tech-selskaper vil fortsette å gjøre seg gjeldende i internasjonale markeder og trenden med økt internasjonal investorinteresse i norsk tech vil fortsette. Vi vil få flere enhjørninger. Det blir færre børsintroduksjoner av vekstselskaper. Investorer vil bli mer selektive, som igjen vil favorisere de beste selskapene og vi vil få større spread i prising mellom ok og veldig bra selskaper.

– Pek på en trend som kommer til å påvirke bransjen neste år, på godt eller vondt.

– Utviklingen og kommersialisering av teknologi for å svare på bærekraftsmålene vil øke i omfang.