batteri

Hypet batteri-startup gir opp

Gründerne klarte ikke å få teknologien til å fungere utenfor lab-miljøet.

De lagde neste generasjons elbilbatterier, hevdet de, nå går det mot avvikling.
Publisert

Teknologikampen om herredømmet over batterimarkedet ser ut til å ha fått et nytt offer på slagmarken. Amerikanske Ionic Materials skulle revolusjonere teknologien til elbil-batterier. Tirsdag meldte nettavisen The Information at selskapet skulle stenge dørene og at alt utstyr og eierandeler skulle selges. I påvente av en endelig avvikling ble alle ansatte permittert. 

Ionic Materials tiltrakk seg stor oppmerksomhet i 2018 da de hevdet å ha oppfunnet et nytt polymermateriale som løste flere av de mest utfordrende problemene med litium-metall, et svært energitett materiale som potensielt kunne gi elbiler lengre rekkevidde. Samme år hentet Ionic inn 65 millioner dollar i en Serie C-finansieringsrunde med investorer som Renault, Nissan og Mitsubishi.

I 2021 klarte Ionic imidlertid ikke å få materialet til å fungere utenfor laboratoriemiljøet, skriver The Information. Det vises også til at den amerikanske veksten i salg av elbiler avtok i fjor, og investorer ble mer skeptiske til batteristartups uten inntekter. I februar ga Kleiner Perkins Ionic et uopplyst beløp som et bro-lån, ifølge PitchBook, men tidligere denne uken var selskapet nærmest tomt for penger, fortalte ledelsen til de ansatte tirsdag morgen.

Artikkelen er skrevet med støtte fra ChatGPT, men er redigert og desket av Shifters redaksjon.

Få gratis nyhetsbrev

Abonner på Shifters nyhetsbrev for de siste nyhetene, trendene og analysene.