Hun går fra Hydro til Norselab - skal hjelpe gründere med bærekraft

Åsne Burgess Øyehaug blir ny bærekraftsstrateg i venturefondet.

Publisert Sist oppdatert

Tidligere i år ble det kjent at Norselab hentet inn bærekraftsekspert Kenza Akallal fra Black Rock. Nå styrker venturefondet seg ytterligere innenfor bærekraft.

I rollen skal Øyehaug jobbe tett med porteføljeselskapene i Norselab sine fond for å utvikle og implementere bærekraftsstrategier, med et særlig fokus på selskapenes forretningsmodeller, verdikjede og produkt, ifølge en melding fra Norselab.

Før hun startet i Norselab jobbet Øyehaug som Social Responsibility Manager i aluminiums- og energiselskapet Hydro.

– Bærekraftsutfordringene vi står ovenfor på globalt nivå krever målrettet handling og nye ideer. Investeringer i bærekraft kan være med på å skape sårt trengt endring for å løse nettopp disse utfordringene - noe jeg er veldig opptatt av. Jeg gleder meg til å jobbe sammen med vekstselskaper for å forsterke deres positive påvirkning, sier Øyehaug.

Hun skal bidra med å kartlegge og artikulere selskapenes påvirkning og sørge for at de tar i bruk bransjeledende standarder for bærekraftsrapportering. I tillegg vil Øyehaug ha en sentral rolle i å sørge for at Norselab følger utviklinen i EUs regelverk.

– Åsnes solide bærekraftskompetanse på tvers av ulike industrielle verdikjeder blir et kjærkomment bidrag til bærekraftsteamet vårt. Hennes ekspertise innen sosiale bærekraftsaspekter og EU-reguleringsspørsmål er også viktig for oss. Hun får en sentral rolle i forsterke bidraget hele Norselabs økosystem har til FNs bærekraftsmål, sier Maria de Perlinghi, partner i Norselab, og leder for impact og kommunikasjon.

Kategorier

Nyheter og innsikt rett i epostboksen

Motta høydepunktene fra Shifters redaksjon direkte i innboksen din.

Hvilken bransje jobber du i?*